Pinhal Da Torre Alqueve Tradicional 2019 Vinho Regional Tejo
Pinhal da Torre, een breed inzetbare eetwijn met een groot culinair potentieel.
WIJNMAKER
Pinhal da Torre
BODEM
Wijngaarden in en rondom Alpiarça (het hart van de Tejo-regio) op het noorden gelegen met enige oceaaninvloed. Warm overdag en koel gedurende de nachten. In conversie naar biologische aanpak (cerificaat Codimaco).
VINIFICATIE
Handmatig geoogste druiven met het unieke Portugese traditionele Port-inweekproces in de lagares (kneuzing door voettreden) en rijping gedurende 6 maanden op eikenhouten vaten.
DRUIVEN
Touriga Franca, Alicante Bouschet, Tinto Cão en Sousão
KLEUR
Dieppaarse, hele vitale kleur. Enige mate van transparantie, maar veel is het niet.
NEUS
Buitengewoon aantrekkelijke, fruitintensieve neus met bescheiden rol voor het effect van de houtrijping. Rode en zwarte vruchten (zwarte bessen, bramenconfiture en gedroogde dadels) voeren de boventoon. Subtiele tonen van specerijen (kruidnagel, kaneel) en roostertonen/vanille. Tenslotte: moccaboontjes, die kenmerkende combinatie van koffie en chocolade.
SMAAK
Zoetrijpe aanzet, uiterst vriendelijk. Geen bescheiden wijn wanneer eenmaal in de mond. Dit is compleet mondvullend. Behoorlijk wat vlees op de botten en daardoor zijn de tannines fraai verpakt. Geringe zuurgraad. Toch is het geenszins log, noch heeft de wijnmaker de wens om te willen imponeren met deze wijn. Al lukt dat aardig. Type: ruwe bolster, blanke pit. Goed nieuws: een half procent minder alcohol dan voorheen.
CULINAIR
Breed inzetbare eetwijn met een groot culinair potentieel: vlees en vis (! maar ook stoofgerechten, geroosterde lamskoteletten, traag gegaarde/gesudderd kalfsschouder en -schenkel. Of wat te denken van een met liefde bereide paella?