5742 Cantina Colli Vicentini, Pinot Nero

Cantina Colli Vicentini, Pinot Nero

€ 9,24
Excl. btw: € 7,64

Beschrijving Cantina Colli Vicentini, Pinot Nero

Cantina Colli Vicentini Pinot Nero,Torre dei Viscovi, 2020 Delle Venezie IGT

Helaas op dit moment niet voorradig / not available at this moment!!

Deze Cantina Colli Vicentini is een grote Coöperatie van wijnboeren in en rond Montecchio Maggiore, nabij de stad Vicenza aan de uitlopers van de Dolomieten. Hun wijngebied bestrijkt ruim 2000 hectare. De kracht van deze samenwerking komt tot uiting in de moderne technieken, de enorme kennisbundeling en de hoge kwaliteitscontrôle die men er hanteert. Zodoende maakt de Cantina elk jaar weer mooie wijnen voor zeer acceptabele prijzen! De ideale koele dorstlesser voor een warme zomeravond!

WIJNMAKER

Cantina Colli Vicentini

BODEM

Wijngaarden met een goede zonexpositie (zuid-oost). De bodem is er rijk aan mergel en bevat een noemenswaardige hoeveelheid ijzer.

VINIFICATIE

Vergisting en inweking van de schillen op RVS-cuves op een temperatuur van 20-22 graden C. Rijping deels op hout, deels op INOX.

DRUIVEN

100% Pinot Nero

KLEUR

Kenmerkend transparant maar voor pinot toch krachtig. Iets geëvolueerd.

NEUS

Ingetogen expressie, zeer nauwkeurig/zuiver met zwarte kersen met een nootachtige houtinvloed. In alle discretie buitengewoon harmonisch.

SMAAK

Sappig/krokante en speelse aanzet. De wijn bezit het lichtvoetige van de druif en het rijpe van het lokale klimaat. Gemakkelijk vloeiende materie die vrijwel gewichtloos langs de smaakpapillen lijkt te zweven. De wijn bezit een goed frisheid en de ranke tannines zorgen voor echte rode-wijn-impressie. Er zijn zowel overeenkomsten (elegantie) als contrasten (zon-invloed) met de Bourgogne-Pinots.

CULINAIR

Delicate lunch-/eetwijn: sappig, wit vlees (parelhoen) en van het kalf de zwezerik. Op de huid geroosterde/gebakken vis en pasta's met zeevruchten, of gevuld met kaas en groenten.

LAND

Italië

STREEK

Veneto

 


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

druivenras
Pinot Noir / Nero / Spätburgunder
land van herkomst
Italië
wijnhuis
Cantina Colli Vicentini