Javier Sanz Verdejo Rueda DO

€ 12,50
Excl. btw: € 10,33

Beschrijving Javier Sanz Verdejo Rueda DO

Javier Sanz Verdejo 2021 Rueda DO

Dè wijn voor de komende feestdagen! Fantastische Verdejo van wijnhuis Javier Sanz uit de Rueda, een historische wijnstreek tussen de steden Valladolid en Segovia met hooggelegen wijngaarden.

BODEM

In dit deel van Rueda is de bodem uitzonderlijk arm. Aan de oppervlakte is het met name zand wat we zien en door zonovergoten zomers oogt het er droog en dor. Maar schijn bedriegt: de druivenstokken zijn er opvallend groen! Dat komt omdat ze wortelen in een diepe kalklaag die verborgen ligt onder de zanderige toplaag. De kalk fungeert als een spons voor de weinige neerslag en daar maken de diep wortelende druivenstokken graag gebruik van. 50 jaar oude stokken aangeplant als zgn. bush vines.

VINIFICATIE

Na de oogst worden de druiven geperst en houdt het sap enkele uren contact met de schillen. Dit doet men om de wilde gistcellen de gelegenheid te geven de vergisting spontaan te laten starten.

DRUIVEN

100% Verdejo

LAND

Spanje

STREEK

Rueda

WIJNMAKER

Javier Sanz

KLEUR

Stralend bleek strogeel met een groengouden glans.

NEUS

Heerlijk open bloemig boeket met een aantrekkelijke mix van bladgroen van groente, gele vruchten/bessen (peer en kruisbessen buxus en gekruide mineraliteit. Het licht rokerige van de beste Sauvignons - bravo Verdejo!

SMAAK

Sappig/krokante aanzet met een aantrekkelijke rondheid en tevens meteen een verkwikkende frisheid. De beste Verdejo's hebben net als de Grüner Veltliners uit Oostenrijk een bovenmatige verleidingsgraad. Dit is zo'n ideaalmodel: spontaan, smaakrijk, elegante blijvende mondvulling, even verkwikkend/dorstlessend als ontspannend.

CULINAIR

Een uitstekende compagnon van vis (gerookt of rauw) met een hoog en gezond vetgehalte: haring en zalm bijvoorbeeld. Fantasievolle, knapperige salades, glanzend van de olijfolie. Frisse geitenkaas.

 

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

SKU
5915
EAN
 
Merk
 
culinaire begeleiding
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Verdejo
land van herkomst
Spanje
wijn
Wit