6443 Château Signac Pliocène 2019

Château Signac Pliocène 2019
Product momenteel niet beschikbaar

Beschrijving Château Signac Pliocène 2019

Château Signac Pliocene 2019 Côtes du Rhône AOC

Château Signac, speciaal voor de herfst en winter, maar zeker ook voor andere jaargetijden. Met vrienden bij het haardvuur, stukje geitenkaas en wat charcuterie

WIJNMAKER

Château Signac

BODEM

Zandbodem met een aardige hoeveelheid klei en een toplaag van grind en keien. Wijngaarden (33 ha in totaal) aan de voet van 'la Dent de Signac' gelegen, nabij Bagnols sur Cèze.

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst worden de druiven bij binnenkomst in de chai nogmaals streng gecontroleerd. Alle druiven worden ontsteeld. Een deel van het sap vergist op traditionele wijze, een ander deel volgens de methode 'macération carbonique'. De most wordt rondgepompt voor maximale extractie.

DRUIVEN

60% Grenache, 15% Carignan, 10% Syrah, 10% Mourvèdre en 5% Counoise.

KLEUR

Kenmerkende Rhône/Grenachekleur: vitaal paars met enige transparantie.

NEUS

Een voorbeeldige \"Côtes du Rhône-neus\"! Volop kruiden (rozemarijn, tijm, laurier maar ook barstensvol rode vruchten. De klassieke druiventrilogie (GSM) wordt hier aangevuld met Carignan en Counoise; dat zorgt voor de nodige spanning in de geur. Onderscheidend daardoor bovendien ten aanzien van andere wijnen uit deze grote streek.

SMAAK

Sappige, haast lichtvoetige aanzet. Gul en genereus en met enige toediening van zuurstof (slurpen mag!) evolueert de wijn in de mond al snel richting een serieuze cru (met Cairanne als referentie). Delicate Rhône-stijl die zich onderscheidt in fijnheid en toegankelijkheid. Het alcoholgehalte van 14% is quasi afwezig. Wanneer de wijn de mond eenmaal verlaten heeft (spuugbak of afgedaald in het lichaam blijft de wijn nog eindeloos lang nagalmen in de mond. En het verlangen naar een volgende slok wordt er niet minder om...

CULINAIR

Een wijn met volop mogelijkheden: een eenvoudig stukje gegrilde bavette (bij voorkeur dun gesneden zoals alleen Franse slagers dat lijken te kunnen...) met gebakken sjalot. Maar ook een fractie gekoeld bij charcuterie. Lokaal drinken ze 'm bij voorkeur bij Picodon, een (gerijpt) geitenkaasje.


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Charcuterie
Grilgerechten
Tapa's / Pinchos en anti pasta
zachte kaas
druivenras
Carignan
Counoise
Grenache Noir
Mourvèdre
Syrah / Shiraz
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Barbecue / BBQ
Borrel
Diner
Lunch
land van herkomst
Frankrijk
streek van herkomst
Rhône
wijn
Rood
wijnhuis
Chateau Signac