Pinhal da Torre, Alqueve 2020, Vinho Regional Tejo
Vinho verde 'look and taste-a-like' door Pinhal da Torre ! Super bij een gegrild visje....
WIJNMAKER
Pinhal da Torre
BODEM
De bodem bestaat uit een combinatie van zand en klei.
VINIFICATIE
De vergisting vindt plaats op RVS-cuves met temperatuurbeheersing. Tijdens de vergisting blijft de temperatuur op 14 graden C.
DRUIVEN
Fernão Pires, Arinto, Viosinho, Alvarinho en Verdelho
KLEUR
Bleek groen met een zilveren fonkeling.
NEUS
Buitengewoon aantrekkelijke neus, aromatisch, maar zeker niet té. Het lijkt wel of er een drupje Muscat/Moscato aan de blend is toegevoegd. Een verleidelijk floraal 'toefje' bovenop het toch al zo aantrekkelijke fruit. Peer, wijngaardperzik, druiven (Muskaat...) en gelei van kweepeer.
SMAAK
Milde aanzet en de wijn neemt met veel plezier beslag van de gehele mond. Zeer bescheiden zuurgraad, waardoor de wijn zich echt volledig ontplooit in de mond. De zuiverheid van bronwater en letterlijk krijtdroog! Plezierig laag alcoholgehalte: 12,5%. Fractie bitter in de finale: niet storend, wel aanwezig. Maakt 'm juist gastronomisch interessant!
CULINAIR
De Portugezen zijn heer en meester in het grillen van vis, het liefst op een open vuur in de buitenlucht. Probeer dat thuis ook eens! Sardines, forel, zeebaars etc. Houd het simpel, de Portugese keuken is pretentieloos (maar o zo smakelijk!).
LAND
Portugal
STREEK
Tejo