culinaire begeleiding Grilgerechten

BBQ / Barbeque / Grill

Barbeque en grillgerechten vragen vanwege de manier van bereiding om vaak een specifieke wijn. Niet alleen bij vlees maar ook bij groenten en visgerechten van de grill.

Rood vlees

Rood vlees van de bbq combineert uitstekend met een stevigere rode tanninerijke wijn die juist dan mooi zacht wordt.

Wit vlees

Wit vlees van de grill zoals kip en varkensvlees kan zowel met witte als rode wijn gedronken worden. Wit vlees is van nature vetter en combineert als wit mooi met een volle witte wijn, qua rood met een soepele fruitige rode wijn. Maar ook bepaalde rosé wijnen kunnen goed.

Vis van de grill

Vis van de grill vraagt om een frisse witte wijn. Maar bij een vette vis wordt de wijn ook letterlijk vetter zoals bijvoorbeeld een lekkere houtgelagerde Chardonnay. Let op dat ook een saus van invloed is voor welke combinatie geschikt is.

Groenten / vegetarisch

Hier kan qua kleur alles bij dus zowel wit, rosé als rood. Fris en fruitige wijnen, niet te zwaar.

Bekijk het op onze site en selecteer de ideale wijn via de culinaire begeleiding selectie.