Leeftijdscheck

Leeftijdscheck

Leeftijdscheck

Op 1 juli 2021 is de nieuwe alcoholwet in werking getreden. In deze wet is geregeld dat er alleen nog online wijn verkocht mag worden als gecontroleerd wordt dat de koper en ontvanger ouder dan 18 jaar zijn. Uiteraard respecteert Persoonlijkwijnkado.nl de wet en daarom hebben wij deze controle in ons proces opgenomen.

Telefonisch wijn bestellen?

Met de invoering van de nieuwe alcoholwet is het vooraf vereist dat vastgesteld wordt dat je ouder dan 18 jaar bent. Dat kunnen wij helaas niet doen door de telefoon, je zult zelf je geboortedatum in moeten voeren op de site. Telefonisch reserveren mag wel maar de wijn wordt pas geleverd als het aankoopproces zoals hierboven omschreven, afgerond is. Onze excuses voor het ongemak.

Mag de wijn voor de deur neergezet worden?

Hoewel wij dat al liever niet deden i.v.m. diefstal e.d., met de invoering van de alcoholwet moet de bezorger aan de deur vast stellen aan de hand van je ID dat jij 18 jaar of ouder bent. Het is niet mogelijk om dit te doen als je niet thuis bent. Bij de deur zetten van je bestelling is daarom niet toegestaan.

Ik ben 18+, al jaren klant bij Persoonlijkwijnkado.nl, waarom dan toch een leeftijdscheck?

De alcoholwet vereist dat wij bij iedereen vaststellen dat ze bij aflevering van de wijn 18 jaar of ouder zijn en dit ook vastleggen voor het geval de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit wil controleren of Persoonlijkwijnkado.nl zich hier aan houdt. Persoonlijkwijnkado.nl begrijpt het ongemak, maar helaas hebben wij op dit moment geen andere mogelijkheid voorhanden.

Wat als ik geen geldige ID heb?

Als je geen geldig ID voorhanden heeft gaat uw bestelling weer retour naar ons.

Wat is een geldig ID?
Een geldig ID is een:

  • Paspoort
  • Rijbewijs
  • Nederlandse identiteitskaart
  • ID-kaart of paspoort uit een EU-land

Lees het na op de site van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit: