Wat geef jij jouw Valentijn? “Scoor” nu met een mooie Champagne of een lekkere wijn!

Wat geef jij jouw Valentijn? “Scoor” nu met een mooie Champagne of een lekkere wijn!

Wat geef jij jouw Valentijn? “Scoor” nu met een mooie Champagne of drink samen een verrukkelijke wijn!

Het is inmiddels februari. Carnaval staat voor de deur en tevens is het op 14 februari Valentijnsdag! Wat geef jij jouw Valentijn? Iets als cadeau of iets om samen van te genieten? Nog geen idee? Zie hier onze Top 3!

  1. Champagne Pascal Lejeune, een fles Brut in een houten kistje met 2 glazen. Verras je Valentijn met dit kadopakket!
  2. Le Couchon Brut Prosecco Rosé, een beetje stout….maar wel lekker! Wie durft?
  3. AR Lenoble Champagne Rosé, bubbels in de kleur van de liefde!

Liever iets anders dan bubbels? Kijk op onze site voor witte-, rosé- of rode wijntoppers….

Wijnoogst misère…

Winter 2018 heeft zich nog niet echt laten zien. Ook in 2017 was dat zo. Een zachte winter heeft als voordeel dat jouw stookkosten laag zullen zijn maar het kan ook minder gunstige effecten hebben. Zoals bijvoorbeeld in de Bordeaux-streek. Zojuist verscheen op NOS.nl het bericht dat de wijnoogst sinds 1945 niet zo slecht is geweest….door de grilligheid van het weer…

“De Franse bordeaux-oogst was vorig jaar 40 procent lager dan in 2016. Sommige chateaus verloren 90 procent van hun gewassen. Het was de slechtste oogst sinds 1945. De slechte wijnproductie is te wijten aan een flink koude aprilmaand. Veel wijnranken die door warm weer in maart al scheuten en knoppen lieten zien, vroren kapot door twee ochtenden met vorst eind april. Nederlandse appelboeren hadden hetzelfde probleem. Maar waar een magere oogst de prijs van appels opdreef, verwachten de wijnboeren geen hogere prijzen.
“Wijn is een mondiale markt”, zegt een woordvoerder van het wijnberaad. “Als wij onze prijzen te veel verhogen, verliezen we marktaandeel aan Chili en Argentinië. Daarvan zouden we veel langer last hebben dan van een slechte oogst.”

300 miljoen flessen minder
Het wijnberaad verwacht een totale bordeaux-oogst van 3,5 miljoen hectoliter. Dat zijn zo’n 466 miljoen flessen wijn: een slordige 300 miljoen flessen minder dan in 2016. De officiële cijfers worden in de loop van deze maand bekendgemaakt. Ook wijnboeren in de rest van Frankrijk en Europa hadden volgens het wijnberaad te maken met tegenslag.
Overigens is het voor de wijnhuizen in de buurt van Bordeaux makkelijker om te weinig te produceren, dan te veel. Om de kwaliteit en de prijs van de bordeaux te bewaken, gelden er voor boeren in de streek sinds 1920 restricties in het aantal gewassen dat er mag worden verbouwd”, aldus NOS.nl.

Carnavalsaanbieding voor de niet-Carnavelist….

Liever gewoon lekker thuis op de bank tijdens carnaval of naar een vakantiepark? Speciaal voor jullie een Carnavalsaanbieding, in de toepasselijke sfeer….met rood, geel en groene dop. Terre de Sens, Languedoc-Roussillon. Franse passie! Nu als combinatie van 2+2+2 voor maar €59,11 inclusief verzending binnen Nederland maar je mag ook een andere combi maken van deze 3. Alaaf!

Combineer en Bestel!