2320 Maison Chanzy Bouzeron Les Trois

Maison Chanzy Bouzeron Les Trois

€ 22,49
Excl. btw: € 18,59

Beschrijving Maison Chanzy Bouzeron Les Trois

Maison Chanzy, Les Trois 2022 Bouzeron AOC, Aligoté

De Aligoté-druif is die andere, veel minder bekende druif uit de Bourgogne naast de rode Pinot Noir en de alom bekende Chardonnay. Het dorp Bouzeron is ahw de bakermat van deze druif en tevens het dorp waar Maison Chanzy van oudsher gevestigd is.

Druiven

100% Aligoté

Kleur

Helder en fris strogeel met een zilver-groene (olijf) glans.

Neus

Heerlijke door citrusvruchten en kruisbessen gedragen expressie. Fijn gekruid (witte peper) met aantrekkelijke groenten nuances (asperges, het groen van de wortel). Houtvrije, pure druivenexpressie.

Smaak

Deze druif excelleerde altijd al op het gebied van verfrissing en verkwikking. Heel vroeger waren de wijnzuren in zwakkere jaren groen/onrijp en vandaag zijn ze smaakrijk. De verkwikking is gelukkig gebleven en zorgt voor een pikante, verleidelijke noot binnen een rijpe materie. Goede balans, ruim voldoende reliëf en een mondschonend afscheid. Genieten!

Bodem

Les Trois is een assemblage van drie percelen: les Clous, la Tournelle en les Cordères. De herkomstbenaming Bouzéron krijgt in 1997 de lang verwachte erkenning binnen de appellations van Villages de Bourgogne. Met dank aan Aubert de Villaine (co eigenaar van Domaine de la Romanée Contie). De AOP Bouzéron eert het druivenras dat zijn reputatie heeft gemaakt: Aligoté. De eerste wijnstokken werden geplant door de monniken van de abdij van Cluny in de zesde eeuw, ook al bestaat het dorp al sinds de oudheid. De naam Bouzéron komt van "Boserontis Villa", hetgeen suggereert dat er een Gallo-Romeins landgoed werd gevestigd.

Culinair

Voortreffelijk als aperitief (uitgesproken eetlust opwekkend) en een voorbeeldige begeleider van rijkere salades, gerookte forel en zeker ook goed te combineren met nieuwe haring en tartaar van zalm of tonijn. Frisse geitenkazen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Land

Frankrijk

Streek

Bourgogne


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
Asperges
Sushi / Sashimi
Vegetarische gerechten
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
gelegenheid
Afscheid
Aperitief / apéro
Borrel
Dank je wel
Diner
Kerst
Lunch
Moederdag
Pasen
Pinksteren
Secretaressedag
Verjaardag
Welkom thuis
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Wit, verfijnd, droog en intens smakend
streek van herkomst
Bourgogne
wijn
Wit
wijnhuis
Maison Chanzy