2333 Bodega Langa Concejon Pi 3,1415 Calatayud DO

Bodega Langa Concejon Pi 3,1415 Calatayud DO

€ 14,94
Excl. btw: € 12,35

Beschrijving Bodega Langa Concejon Pi 3,1415 Calatayud DO

Bodega Langa Concejon Pi 3,1415 Calatayud DO 2020

De wat merkwaardige benaming van cuvée Pi is een speelse verwijzing naar de perceelsgrootte van de wijngaard van Bodegas Langa waar de Concejon-druiven geplukt worden. De wijngaard heeft een oppervlakte van 3,1415... ha, gelijk aan het wiskundige symbool Pi.

WIJNMAKER

Bodegas Langa

BODEM

De wat merkwaardige benaming van cuvée Pi is een speelse verwijzing naar de perceelsgrootte van de wijngaard waar de Concejon-druiven geplukt worden. De wijngaard heeft een oppervlakte van 3,1415... ha, gelijk aan het wiskundige symbool Pi. De bodem bestaat uit een mix van donkere leisteen en kwartsiet dat zich ontwikkelde in paleolithische tijden. Deze donkere stenen schitteren in de zon door het hoge kristal gehalte. Het gebied is erg rotsachtig en daardoor poreus. De wortels van de stokken (met een leeftijd tot wel 100 jaar!) moeten diep graven (tot 25 meter) om water en voedingsstoffen te vinden.

VINIFICATIE

Enkel de beste druiven worden geselecteerd tijdens de oogst. De druiven worden volledig ontsteeld en ontpit. Na een zachte persing laat men de most gedurende 2 tot 5 dagen inweken en dan volgt het gistingsproces op roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperatuur (20 ºC). Vervolgens wordt de jonge wijn overgezet naar een ander vat en rust daar gedurende 20 dagen op de vaste materialen om aroma's te onttrekken. Na de volledige persing en een natuurlijke filtering start men de appelmelkzurengisting op eikenhouten vaten. De wijn wordt gelagerd op eikenhouten vaten gedurende 12 maanden alvorens te bottelen zonder enige vorm van stabilisatie. Door dit natuurlijke proces en de daarop volgende evolutie kan men wat depot (residu) tegenkomen in de fles.

DRUIVEN

100% Concejon

KLEUR

Dieppaarse kleur, maar minder massief (zwart) dan voorgaande jaren. De kleur van deze 2019 voorspelt een (iets) toegankelijker wijn.

NEUS

De kleur mag dan iets afwijken van voorgaande jaren, in de neus is deze Pi zéér herkenbaar. Het donkerste fruit, zowel vers als gedroogd, in combinatie met espressoboontjes, mocca en pure Valrhona-effect. En niet te vergeten -want nadrukkelijk aanwezig- het effect van de 12 maanden houtrijping: roostertonen, het merg van een vers geopende vanillepeul en het weeïg zoete van pijptabak. Zo herkenbaar, maar weer fascinerend en uitnodigend.

SMAAK

Krachtige, haast overdonderende aanzet. Deze wijn neemt echt beslag van de gehele mond. Liefhebbers van heel delicate wijnen zijn hier aan het verkeerde adres. Dit is de andere kant van het spectrum. Massief en hecht als een jonge Ribeira del Duero. Rijpe tannines en een forse dosis sap. Niet drogend of streng derhalve. Knappe prestatie dat de 15% alcohol zich niet als zodanig manifesteert. Beklijvend in de finale. En die finale is lang. Heel lang. Indrukwekkend lang...

CULINAIR

Vitale en verrukkelijk sappige, maar ook contrastrijke eetwijn: geroosterde lamskoteletjes, gerijpte entrecote, ragout/couscous van en met schapenvlees. Jong wildzwijn. Zeer oude koemelkkaas.

LAND

Spanje

STREEK

Aragón


Product alternatieven

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
BBQ / Barbeque / Grill
Charcuterie
Grilgerechten
Harde belegen kaas
rood vlees, rund, lam en wild
Tapa's / Pinchos en anti pasta
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Baanpromotie
Barbecue / BBQ
Dank je wel
Diner
Feestdag
Geboorte
Jubileum
Kerst
Nieuwe baan
Pensioen
Pinksteren
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Vaderdag
Verjaardag
land van herkomst
Spanje
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch
streek van herkomst
Aragón
wijn
Rood
wijnhuis
Bodega Langa