Aula Brut Cava DO
Cava is een mousserende wijn uit Spanje, vergelijkbaar met Champagne, maar geproduceerd volgens de traditionele methode, ook wel de méthode traditionnelle genoemd. Cava is voornamelijk afkomstig uit de regio Penedès, in de buurt van Barcelona, en wordt gemaakt met een specifieke set druivensoorten en een uniek terroir, wat zorgt voor een eigen stijl en karakter. Deze komt meer uit het midden van Spanje.
Productieproces: Net als bij Champagne wordt de tweede fermentatie van Cava op de fles uitgevoerd, wat zorgt voor de kenmerkende bubbels. Deze traditionele methode levert fijne en aanhoudende mousse op, wat essentieel is voor de kwaliteit van de mousserende wijn.
Lekkere betaalbare Cava die ideaal is voor een borrel, feest of aperitiefgelegenheid.
Kleur
Strogeel met groengele reflecties.
Bodem
De Macabeo-percelen uit het Requena-gebied, liggen op een hoogte van ongeveer 700 meter en profiteren van een continentaal klimaat dat wordt verzacht door de invloed van de Middellandse Zee.
Vinificatie
Zorgvuldige selectie van de beste Macabeo druiven. Na een zachte kneuzing vergist de most in roestvrijstalen tanks, om vervolgens een tweede gisting op fles te beginnen. De cava rijpt minimaal 12 maanden op fles.
Land
Spanje
Streek
Valencia
Druif
100% Macabeo.