Cellers l'Arboç Pont de Ferro Cava d.o.
Heerlijke Cava 'Pont de Ferro' van Cellers l'Arboç voor een uiterst zachte prijs! Het zal niet makkelijk zijn een betere bubbel voor zo‘n prijs te vinden. Frisse en eetlustopwekkende starter. Ook perfect bij lichte, elegante voorgerechten: tapas, salades, oesters en schitterend bij sushi! Tevens een leuk wijnkado voor bijvoorbeeld Moeder-of Vaderdag en Valentijnsdag! Hier sla je nooit een flater mee!
Wijnhuis:
Cellers L'Arboc ligt in het wijngebied Penedés, in Catalonië. Gestart als een kleine coöperatie in 1919 is ze nu uitgegroeid tot een flinke samenwerking van zo'n 400 wijnboeren. Deze cava is gemaakt volgens de 'methode traditionelle' zoals ook de echte Champagnes gemaakt worden. Het verschil is alleen de naam, de druivensoort en zijn afkomst....
Neus:
Schone, nauwkeurige expressie: de combinatie van champagnegist en de aroma‘s van de autochtone rassen zorgt voor een delicaat en puur geheel. In deze prijsklasse absoluut uniek!
Smaak:
De smaak begint met een levendige aanzet dankzij de zeer fijne mousse. Zeer aangenaam en zacht mondcontact. Goede balans met voldoende frisheid. Het zuurgehalte is wat discreter dan in de goede Loire crémants en de echte champagnes. Complete finale: schoon, smaakintensief en lang aanhoudend.
Culinair:
Perfect bij Sushi, Tapas, anti-pasti, zeevruchten, mosselen, oesters, krab, kreeft, langoesten
Druivenrassen:
Parellada, Macabeo en Xarel-Lo
Land van herkomst:
Spanje
Streek:
Catalonië