2865 Bodegas Langa Chardonnay Mitico

Bodegas Langa Chardonnay Mitico

€ 9,24
Excl. btw: € 7,64

Beschrijving Bodegas Langa Chardonnay Mitico

Bodegas Langa Chardonnay 'Mitico 2023 Calatayud DO

Liever geen hout? Dit is 'm! Een houtvrije Chardonnay. En dan ook nog eens in een hele mooie fles van Bodegas Langa dus ook origineel als kado!

BODEM

De Bodegas Langa beschikken over een tweetal 'wineries': El Coll en Los Yermos, in totaal zo'n 70 hectare aan wijngaarden. Grote verschillen met name in de hoogte van de wijngaarden (resp. 750m en 600m) en de samenstelling van de bodem. De Chardonnay-stokken zijn 31 jaar oud.

VINIFICATIE

Tijdens de oogst worden uitsluitend de beste trossen geplukt. Na ontsteling van de druiven worden deze pneumatisch geperst en vervolgens volgt de vergisting op een temperatuur van 18 graden C. Na het vergistingsproces rijpt de wijn gedurende 3 maanden op roestvrijstaal op de gistcellen. Regelmatig worden de gistcellen opgeroerd (batonnage) om de wijn meer smaakextractie mee te geven. Om de frisheid te behouden wordt er geen malolactische vergisting toegepast.

DRUIVEN

100% Chardonnay.

NEUS

De Chardonnay-druif heeft zich hier duidelijk door het klimaat laten beïnvloeden. Echt een zonovergoten, warme stijl. Door de absentie van eikenhout blijft het echter binnen de perken en is voor overdaad knap gewaakt. Zuivel (verse room, crème fraîche) is duidelijk waarneembaar, evenals tropisch fruit als banaan en mango. De rijping op de gistcellen geeft de wijn een extra dimensie.

SMAAK

Genereuze, volle en smaakintensieve aanzet, de wijn neemt beslag van de gehele mond. Wederom is het de afwezigheid van eikenhout dat het geheel voldoende fris houdt. Goed gedoseerde en smaakvolle wijnzuren, in combinatie met fraaie bittere tonen in de finale, maken deze Mítico een waardevolle begeleider van allerhande tapas.

CULINAIR

Goed voorbeeld van een goede, “moderne” Chardonnay en breed inzetbaar: exotische, licht pikante gerechten en vrijwel alles uit het water (zoet en zout tartaar van tonijn, in olijfolie gesauteerde gamba's met “fleur de sel”. Knapperige salades.


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
Tapa's / Pinchos en anti pasta
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Chardonnay
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Aperitief
Baanpromotie
Borrel
Dank je wel
Diner
Feestdag
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Lunch
Nieuwe baan
Oud- en nieuwjaar
Pensioen
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Sorry
Sterkte
Verhuizing / nieuwe woning
Verjaardag
Welkom thuis
Zomaar
land van herkomst
Spanje
smaakprofiel
Wit, krachtig en gastronomisch
streek van herkomst
Aragón
wijn
Wit
wijnhuis
Bodega Langa