2870 Villa Huesgen Riesling by the glass

Villa Huesgen Riesling by the glass
Product momenteel niet beschikbaar

Beschrijving Villa Huesgen Riesling by the glass

Villa Huesgen Riesling by the glass 2020/21 Mosel 

Zoetwatervis-wijn bij uitstek! Bovendien warm aan te bevelen als aperitief-, terras-, zomer- en lunchwijn. Combineren met asperges, knapperige salades en gedroogde ham. Ook buiten de maaltijd heel goed inzetbaar als apéro!

WIJNMAKER

Villa Huesgen

BODEM

Zeer steile hellingen en 100% leisteen. Druiven afkomstig van verschillende wijngaarden. Hoogte: 100-200 meter. Duurzame werkwijze zonder certificaat.

VINIFICATIE

Handmatige oogst. De druiven worden bij het plukken op de stokken geselecteerd. En gaan zonder kneuzen of ontstelen rechtstreeks de pers in voor een zachte persing. De kelder is zo ingericht dat er voornamelijk met valdruk, dus zonder pompen, gewerkt kan worden. Koele vergisting op roestvrij staal. Geen appelmelkzurengisting. De wijn blijft langere tijd in contact met de fijne gistsporen en wordt voor de botteling slechts eenmaal gefilterd.

DRUIVEN

100% Riesling

KLEUR

Zilvergrijs met een subtiel gouden fonkeling.

NEUS

Direct de confrontatie met de kenmerkende Riesling-tonen: gekonfijte citrusschil, bloesem, wit fruit als bessen(gelei) en rijpe appel. En ook, ondanks de jeugdigheid, dat spoortje 'goût de pétrol'; hate it, or love it... Onmiskenbaar Riesling!

SMAAK

Delicate aanzet met een forse dosis frisheid. Dat laatste wordt veroorzaakt door een met strakke hand geregisseerde zuurgraad. En laat die nou net heel welkom zijn als tegenhanger van een fractie restzoet. Voorbeeldige balans, dat kun je wel aan de familie Huesgen overlaten. Het alcoholgehalte is zoals je mag verwachten van een Duitse Riesling op dit niveau en in deze stijl: bescheiden. Helemaal onschuldig is 11,5% niet, maar zeker in de warmere maanden is het een plezierige bijkomstigheid.

CULINAIR

Zoetwatervis-wijn bij uitstek! Bovendien warm aan te bevelen als aperitief-, terras-, zomer- en lunchwijn. Combineren met asperges, knapperige salades en gedroogde ham. Ook buiten de maaltijd heel goed inzetbaar.

LAND

Duitsland

STREEK

Mosel

  


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Tapa's / Pinchos en anti pasta
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Riesling
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Baanpromotie
Dank je wel
Diner
Feest
Feestdag
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Meditatie
Oud- en nieuwjaar
Pensioen
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Sorry
Sterkte
Verhuizing / nieuwe woning
Verjaardag
land van herkomst
Duitsland
smaakprofiel
Wit, verkwikkend en dorstlessend
streek van herkomst
Mosel
wijn
Wit
wijnhuis
Villa Huesgen