2875 Famille Laplace Chateau dAydie Madiran AOP

Famille Laplace Chateau dAydie Madiran AOP

€ 27,49
Excl. btw: € 22,72

Beschrijving Famille Laplace Chateau dAydie Madiran AOP

Famille Laplace Chateau d'Aydie Madiran AOP 2017

Voor wie de luxe, de prijzen en decadentie van de kostbaarste Bordeaux Grands Crus beu is, maar op zoek is naar een grote, nog betaalbare wijn met een krachtige uitdrukking van druif en bodem.

WIJNMAKER

Famille Laplace

BODEM

De familie Laplace bezit 60 hectaren binnen de herkomstbenamingen Madiran en Pacherenc de Vic Bilh. Wijngaarden gelegen op de uitlopers van de Pyreneeën onder klimaatinvloeden van de Atlantische Oceaan. De bodemsamenstelling is rijk aan kiezel, quartz-zand in een kleirijke, goed drainerende bodem.

VINIFICATIE

Handmatig geoogste druiven, op een enkele uitzondering na. Per perceel wordt er apart gevinifieerd om de aldus verkregen wijnen later tot een harmonieuze assemblage te kunnen samenvoegen. De most vergist op een temperatuur van 24-28 gr.C. De most wordt omhoog gehaald (pomp) en in de druivenkoek geïnjecteerd voor een betere extractie. Het inweekproces duurt 10 tot 15 dagen. Rijping op eersteklas eikenhout (combinatie van nieuw en gebruikt). Op ingenieuze wijze wordt er voortdurend zuurstof in minuscule hoeveelheden in de rijpende wijn geïnjecteerd.

DRUIVEN

100% Tannat

NEUS

Van de wijnen uit Madiran is bekend dat ze in de jeugd ongenaakbaar kunnen zijn; dat wordt hier aardig gedemonstreerd. Gesloten. Na flinke beluchting komt de wijn aardig tot zijn recht, maar het is duidelijk dat dit type wijn gebaat is bij een aantal jaar kelderrijping. Frappante overeenkomst met linkeroever Bordeaux, maar met dat heel eigen Sud-Ouest karakter. Geroosterde paprika, koffie, de puurst denkbare chocolade en crème van zwarte pruimen.

SMAAK

Massieve entree en eenmaal in de mond blijkt over wat voor een structuur de wijn bezit; indrukwekkend! Zeer tanninerijk, de tijd moet hier echt zijn werk nog doen. Goed te weten: er is sprake van een modelbalans en de ervaring met dergelijke wijnen leert dat na 8 a 10 jaar rijping dergelijke wijnen tot volle wasdom komen. De straffe tannines krijgen fraai tegenspel van een forse dosis sap en dankzij de verfijnde wijnzuren wordt gewaakt voor overextractie. Van een wedstrijdbeest is hier geen sprake, eerder van een -op termijn- delicate dinerwijn.

CULINAIR

Grote, krachtige en karaktervolle dinerwijn. Serveren bij rosé gebraden eendenborst (wild of tam) of een lang gerijpte rib-eye Black Angus- of Rubia-rund. Aan het einde van de maaltijd combineren met rulle, brokkelige kaas van de koe.

LAND

Frankrijk

STREEK

Sud-Ouest

 


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Harde belegen kaas
pikante gerechten (Oriëntaalse keuken)
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Tannat
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Afscheid
Baanpromotie
Diner
Feestdag
Geboorte
Oud- en nieuwjaar
Pensioen
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Sorry
Verjaardag
Welkom thuis
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel
streek van herkomst
Sud-Ouest / Zuidwesten
wijn
Rood
wijnhuis
Famille Laplace
Vignobles Laplace