Saurus Pinot Noir 2023 Patagonië
Elegante, smaakrijke dinerwijn met een aantrekkelijk "meditatie-potentieel" (zeer geschikt om buiten de maaltijd te genieten) gemaakt door de Familie Schröder. Bresse-kip van George Blanc bijvoorbeeld zou het aan tafel waanzinnig doen!
WIJNMAKER
Saurus, Familie Schröder
BODEM
Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid.
VINIFICATIE
Handmatige geplukte en geselecteerde druiven. Koude inweking gedurende drie dagen, gisting gedurende acht dagen en de most/jonge wijn blijft gedurende vijf (!) dagen in contact met het vaste materiaal. Appelmelkzuren gisting voor 100% op staal. Rijping op gebruikt eikenhout (combinatie van Frans en Amerikaans eiken) en op roestvrij staal (70%). Klaring met verse eiwitten!
DRUIVEN
100% Pinot Noir
KLEUR
Heldere aalbesrode kleur met de nodige transparantie.
NEUS
Niet al te uitbundig geurend in eerste instantie, maar na flinke beluchting geeft de wijn zich aardig prijs. Speelse fruittonen, maar ook een wat serieuze kant: specerijen en zoethout. Enige warmte (alcohol) stijgt uit het glas, maar dat heeft geen bedwelmend effect. Eenmaal in het glas en in contact met zuurstof is er sprake van volop ontwikkeling.
SMAAK
Echt sappige aanzet zoals we dat kennen van deze wijn. Heel puur, de rijping op eikenhout heeft vrijwel geen sporen na gelaten en is niet van invloed op het 'fruitdriven' karakter van de wijn. Goede vulling en de warmte die we in de neus waar konden nemen, blijft ook in de mond niet uit. Verfijnde tanninestructuur.
CULINAIR
Elegante, smaakrijke eetwijn met een aantrekkelijke meditatie-potentieel (geschikt om buiten de maaltijd te genieten). Combineren met “zachte” gerechten: zwezerik, blanquette de veau of sappig gevogelte (Bresse-kip, parelhoen). Ook op de huid gebakken vis en creaties met pompoen.