2892 Eric Forest Les Crays Pouilly-Fuissé 1er Cru

Eric Forest Les Crays Pouilly-Fuissé 1er Cru

€ 49,95
Excl. btw: € 41,28

Beschrijving Eric Forest Les Crays Pouilly-Fuissé 1er Cru

Eric Forest 2021 les Crays Pouilly-Fuissé 1er Cru AOC 

Prachtige Bourgogne van Eric Forest die kan wedijveren met zijn Noord-Bourgondische collega's. Formidabele frisheid en mineraliteit. Eikenhout, perfect geïntegreerd, precies goed.

WIJNMAKER

Eric Forest

BODEM

"Les Crays" is een bodem van kalkafzetting op blauwe mergel (Plensbachian). Gelegen op een 100% zuidhelling met een sterke lichtintensiteit en beschermd tegen de frisse noordenwind. Hier komen rijke tot vette wijnen vandaan, met de mineraliteit van gemalen steen en rijkelijk voorzien van citrus-aroma's. De druiven van deze cuvée worden geoogst op verschillende percelen die tussen 1930 en 1966 zijn aangelegd en aangeplant.

VINIFICATIE

De druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Vanaf dat moment begint het vinificatieproces. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Zachtgele kleur met een gouden schakering

NEUS

Forse houtpresentie en -dominantie wanneer de wijn net uit de fles komt, maar met enig geduld (minuten, geen uren) komt de ware aard van de wijn naar voren. Rijpe vruchtentonen (gekarameliseerde ananas de wijn is meer gemarkeerd door de zon dan de voorgaande jaargang. De exotische vruchtentoets zoals we die ook in de beste witte bordeaux-wijnen (Pessac-Léognan, Graves) ervaren. Goede expressie van de bodem, maar door meer rijpheid dan in het verleden, iets gemaskeerd. De houttonen die we waarnemen zijn overigens van het nobelste soort: fractie boenwas, volop Madagascar-vanille, subtiel toast en royaal zuivel/boter. Volop ontwikkeling in het glas gedurende de proefsessie.

SMAAK

Direct overtuigende aanzet: de wijn neemt beslag van de gehele mond. Niet zo zeer door de mollige romigheid, maar meer door de extreme mate van smaakintensiteit. Volop reliëf zoals je dat maar zelden bij witte wijnen ervaart. Extreem jong en hecht nog in deze fase, maar werkelijk een groot genot. In de finale prachtige bitters die samen met de fraai verpakte wijnzuren zorgdragen voor een schier eindeloze smaakontwikkeling; de wijn is de mond haast niet uit te krijgen. Gezien de warmte van het jaar is het alcoholpercentage van 13,5% heel decent te noemen.

CULINAIR

Grote dinerwijn met een forse, nobele bodeminvloed. Tarbot, kabeljauw, gepocheerde, platte oesters, verse Oosterschelde kreeft, romige truffelsoep, sappige vleugelwild en kalfsvlees zijn zo maar enkele suggesties. Vrijwel alle van rauwe melk gemaakte, zachte korst kazen.


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
zachte kaas
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Chardonnay
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
afstuderen / promotie / promoveren
Baanpromotie
Diner
Geboorte
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Nieuwe baan
Pensioen
Verhuizing / nieuwe woning
Verjaardag
Welkom thuis
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Wit, krachtig en gastronomisch
streek van herkomst
Bourgogne
wijn
Wit
wijnhuis
Eric Forest