2905 La Spinetta Langhe Nebbiolo

La Spinetta Langhe Nebbiolo

€ 25,95
Excl. btw: € 21,45

Beschrijving La Spinetta Langhe Nebbiolo

La Spinetta 2022 Langhe Nebbiolo DOC 

Formidabele karakterwijn die echt tot uitdrukking komt in confrontatie met het juiste, basale culinaire tegenspel. Basaal, dus geen spectaculaire frutsel-creaties met bloemetjes, schuimpjes en krokantjes.

WIJNMAKER

La Spinetta

BODEM

Wijngaard met een kalkhoudende bodem op een hoogte van 270 meter. Gemiddelde leeftijd van de stokken is 22-25 jaar. De wijngaard ligt binnen de grenzen van Barbaresco en is genaamd Starderi. Pas wanneer de stokken een hogere leeftijd hebben bereikt, maakt wijnmaker Giorgio Rivetti er een barbaresco van.

VINIFICATIE

Oogst vanaf half oktober – vergisting in roterende tanks met een inweekpoes van 7-8 dagen. Appelmelkzurengisting en rijping op 100% nieuwe vaten van Frans eikenhout gedurende 12 maanden. De wijnen worden geklaard noch gefilterd.

DRUIVEN

100% Nebbiolo

KLEUR

Die kenmerkende oranje-bruine gloed in een verder prachtige scharlakenrode kleur. Schitterend!

NEUS

Haast ontroerende neus... Puur, eigenzinnig, ingetogen maar toch expressief en met de duidelijke signatuur van die eigenzinnige wijnmaker... Volop rozenblad, het dekblad van een goede sigaar, de zoete, iets weeë geur van pijptabak, gedroogde vruchten, een herfstbos en ga zo maar door. Hier is eindeloos veel te ontdekken. De subtiliteit, geurschakeringen, ontwikkeling in het glas maken dit tot een werkelijk uiterst fascinerende wijn.

SMAAK

Delicate aanzet, ragfijn en teer, maar wel met een enorme kracht. Sans gene neemt de wijn beslag van de gehele mond en dat is bepaald geen straf. Om de mond overigens vervolgens met frisse tegenzin te verlaten. Dropachtige concentratie in de mond; prachtige tanninestructuur en een schier eindeloze smaakvoortzetting. Een waar genot dit te mogen proeven en/of drinken.

CULINAIR

Formidabele karakterwijn die echt tot uitdrukking komt in confrontatie met het juiste, basale culinaire tegenspel. Basaal, dus geen spectaculaire frutsel-creaties met bloemetjes, schuimpjes en krokantjes. Kalfs- en lamsvlees genieten onze voorkeur.

LAND

Italië

STREEK

Piemonte

 

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Nebbiolo
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Baanpromotie
Dank je wel
Diner
Feestdag
Geboorte
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Nieuwe baan
Oud- en nieuwjaar
Pensioen
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Sorry
Verhuizing / nieuwe woning
Verjaardag
Welkom thuis
land van herkomst
Italië
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel
streek van herkomst
Piëmonte
wijn
Rood
wijnhuis
La Spinetta