3219 Amastuola Primitivo Puglia IGP

Amastuola Primitivo Puglia IGP

€ 11,95
Excl. btw: € 9,88

Beschrijving Amastuola Primitivo Puglia IGP

Amastuola Primitivo 2021 Puglia IGP 

Voor overdaad is hier knap gewaakt; wijnen uit het Italiaanse zuiden zijn niet zelden log door een gebrek aan zuren, dat is hier zeker niet het geval. Krokant sappig! Zeer geslaagd deze Primitivo van Amastuola.

WIJNMAKER

Amastuola

BODEM

De wijngaarden (ruim 100 ha in totaal) zijn gelegen op een plateau dat zo'n 200 meter boven zeeniveau ligt. Alle percelen zijn voorzien van een druppelirrigatiesysteem; op die manier kan -tijdens langere periodes van droogte- op een verantwoorde en spaarzame wijze met water worden omgesprongen.

VINIFICATIE

Handmatige oogst half september. Voor de zachte kneuzing worden de druiven ontsteeld en dan volgt de vergisting op RVS-cuves Tijdens de rijping wordt micro-oxygenatie toegepast: het toevoegen van zuurstof om de tannines al in deze fase wat af te ronden.

DRUIVEN

100% Primitivo

KLEUR

Donkerrood met een scharlakenrode schakering.

NEUS

De warmte van de geboortegrond van de druiven vindt zijn weerslag in het glas. Zondoorstoofde rode vruchten, neigend naar confiture. We nemen verse pruimen waar, maar ook rozenbottel en gedroogde vijgen. Voorts wat koffie, specerijen en een fractie sandelhout.

SMAAK

Rijpe en genereuze aanzet, boordevol sap. Een wat zoete eerste indruk, maar dat is gezien de herkomst niet verwonderlijk. Gedurende het groeiseizoen is het in Puglia zonovergoten en warm en dat stimuleert de suikers in de druiven. Na de eerste slok wordt echter al rap duidelijk dat het niet al té zwoel is. Door de rijpheid wel een verraderlijk hoog doordrinkgehalte. Wees gewaarschuwd...

CULINAIR

Verfijnde dinerwijn die door de forse smaakkracht behoorlijk wat tegenspel kan verdragen. Met name stoofgerechten zijn een perfecte partner: traag gegaard konijn, een rijk gevulde runderstoof of ossobucco.

LAND

Italië

STREEK

Puglia

 

 


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

biologisch
Biologisch
culinaire begeleiding
Harde belegen kaas
rood vlees, rund, lam en wild
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Primitivo / Zinfandel
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Barbecue / BBQ
Dank je wel
Diner
Hemelvaart
Moederdag
Pensioen
Pinksteren
Vaderdag
land van herkomst
Italië
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch
streek van herkomst
Puglia
wijn
Rood
wijnhuis
Amastuola Masseria Wine resort