3466 Champagne AR Lenoble Brut Intense

Champagne AR Lenoble Brut Intense

€ 42,75
Excl. btw: € 35,33

Beschrijving Champagne AR Lenoble Brut Intense

Champagne AR Lenoble Brut Intense 'Mag 19'

Mooie verfijnde Champagne van AR Lenoble, één van de laatste 'vrije' Champagnemakers in- en rond Epernay. Een boeket van toastaroma’s en gist, als ook een oprecht, genereus en stevig karakter. Deze complexe en verfrissende wijn ademt aroma’s van verse peer, gistsporen en bloemen.

KLEUR

Bleek en vitaal strogeel met een gouden glans.

NEUS

Rijke en zeer goed herkenbare expressie. De combinatie van fijne broodaroma’s, bloemenhoning, hazelnoten, kweepeer en die bewuste heel subtiel oxydatieve, unieke champagne-adem die we bij de beste huizen altijd tegen komen.

SMAAK

Levendige, genereuze en door royaal maar fijn koolzuur gedragen aanzet. Totaal mondcontact en de textuur is zacht en romig al wordt die door het fijne koolzuur letterlijk doorgeprikt. Goede balans, ingetogen zuurgehalte en een finale met reliëf en wat mineraliteit.

BODEM

De wijngaarden van Lenoble beslaan 18 hectaren en dekken 60% van hun behoefte aan druiven. Dankzij het hoge percentage druiven dat onder volledige controle valt is Lenoble verzekerd van een voortzetting van de eigen stijl van hun wijnen.

VINFICATIE

De druiven worden met een verticale houten pers onder zeer lichte druk geperst. Na vergisting van het sap en een tweede vergisting op fles ter verkrijging van de mousse, wordt na een periode van drie jaar rijping op het bezinksel van gistcellen de wijn gedegorgeerd (het bezinksel wordt verwijderd) en de fles voor de tweede maal, nu definitief afgesloten. Het suikergehalte van de betreffende cuvée wordt bepaald tijdens het vullen van het aldus gecreëerde vacuüm. Dit varieert tussen de nul, dat wil zeggen zonder zoete oplossing (de zgn. liquer d'expedition), tot een maximum van 13 gram voor een brut. Cuvée Intense kent een zeer lage dosering, slechts 5 gram.

DRUIVEN

40% Chardonnay uit Chouilly (Grand Cru des Côtes des Blancs 30% Pinot Noir uit Bisseuil (Premier Cru des Montagnes de Reims) en 30% Pinot Meunier uit Daméry.

CULINAIR

Heerlijke, harmonieuze champagne om buiten de maaltijd te genieten, bijvoorbeeld als aperitief, ter verkwikking of ontspanning. Met verfijnde hapjes als een verse oester in z’n puurste vorm, een tartaartje van zalm en/of tonijn, een tedere coquille met een toefje kaviaar of lauwwarme blini's met zalmeitjes. Champagne van dit niveau is altijd een zeer goed aperitief, maar begeleidt ook op voortreffelijke wijze een maaltijd. Tevens een opperbeste keuze voor receptie en feestelijk buffet.

LAND

Frankrijk

STREEK

Champagne


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
desserts op vruchtenbasis
Tapa's / Pinchos en anti pasta
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Aperitief
Baanpromotie
Borrel
Dank je wel
Dessert
Diner
Feest
Feestelijke toost
Geboorte
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Lunch
Nieuwe baan
Oud- en nieuwjaar
Valentijnsdag
Verhuizing / nieuwe woning
land van herkomst
Frankrijk
streek van herkomst
Champagne
wijn
Mousserend
wijnhuis
AR Lenoble