3923 Orden Tercera Rueda Verdejo 2023

Orden Tercera Rueda Verdejo 2023

€ 8,75
Excl. btw: € 7,23

Beschrijving Orden Tercera Rueda Verdejo 2023

Orden Tercera Rueda Verdejo 2023

Het familiebezit Orden Tercera van Javier Sanz ligt in La Seca (Rueda). De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 15 jaar. De bodem bestaat hier uit veel steen en een ondergrond van klei. Sinds de 11e eeuw worden in dit gebied (170 km ten noordwesten van Madrid) al wijnen gemaakt. De karakteristieke frisheid van de Verdejo-druif is mede te danken aan de het landklimaat (warme zomers en koude winters) en de combinatie met de steenachtige, arme bodem.

BODEM

De wijngaarden zijn gesitueerd in de gemeente La Seca, dicht bij de stad Valladolid. Een rotsachtige bodem met veel stenen en wat klei. De ligging in Midden Spanje maakt dat de temperatuur op het veld ’s-zomers bloedheet kan worden onder de volle zon. Zodoende laat men de planten laag bij de grond groeien met de volle schaduw van de bladeren en de koelte van de klei.

VINIFICATIE

De druiven worden met de hand geplukt. Daarna worden de druivenschillen een paar uur  “ingeweekt” met het sap bij een lage temperatuur. Na het persen, laat men het sap een dag rusten, alvorens het op rvs-tanks bij een temperatuur onder de 15 graden laat fermenteren. De lage temperatuur  zorgt er voor dat de fermentatie langzaam plaatsvindt  zodat de vele fruitige aroma’s behouden blijven.

DRUIVEN

100% Verdejo.

KLEUR

Witgoud met een groene schakering

NEUS

Grote mate van herkenbaarheid in de neus: de aromatische Verdejo-druif heeft een heel eigen karakter en dit is er een onmiskenbaar voorbeeld van. Vegetaal, groen, bladkruiden en citrusvruchten. Ook mint en witte bessen. Aantrekkelijke en aromatische wijn die een enorme dosis frisheid ademt.

SMAAK

Frisse, strakke en zuivere binnenkomst. Eenmaal in de mond zet zo'n Verdejo alle zintuigen op scherp! Wakkermakende frisheid, mede door de ferme, maar smakelijk zuren. Dankzij de genereuze dosis sap is het niet strakdroog te noemen, maar dat is beslist geen schande. Zinnenprikkelend fris en derhalve een uitstekend aperitief!

CULINAIR

Van harte aanbevolen als eetlustopwekkend aperitief. Even goed aan tafel door te schenken bij knapperige salades, (groene) asperges, verse erwten met munt en rauwe ham en zo naturel mogelijke bereidingen van vis (liefst rauw: ceviche, sushi). Rinse geitenkaas.


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
Asperges
Charcuterie
Harde belegen kaas
pikante gerechten (Oriëntaalse keuken)
Sushi / Sashimi
Tapa's / Pinchos en anti pasta
Vegetarische gerechten
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Verdejo
gelegenheid
Aperitief / apéro
Borrel
Dank je wel
Diner
Feest
Hemelvaart
Lunch
Moederdag
Pasen
Pinksteren
Sorry
Verjaardag
Welkom thuis
Zomaar
land van herkomst
Spanje
smaakprofiel
Wit, verfijnd, droog en intens smakend
streek van herkomst
Castilla y León
Rueda
wijn
Wit