3925 Famille Maurel Chardonnay 2023

Famille Maurel Chardonnay 2023

€ 8,95
Excl. btw: € 7,40

Beschrijving Famille Maurel Chardonnay 2023

Famille Maurel Chardonnay, Pays d'Oc IGP 2022/23

Heerlijke Chardonnay gemaakt door de Famille Maurel, een toonaangevende wijnmakersfamilie uit Zuid-Frankrijk. Net als de Merlot en andere wijnen die ze maken, is ook deze wijn erg populair bij de betere horeca. Deze wijn op een bruiloft als aperitief of bij het diner, is gegarandeerd een groot succes. Denk vooral NIET aan de overbekende slappe Chardonnay-zonder-naam varianten die je op menig terras of bij supermarkten kunt krijgen.....dit is echt anders! Dit is goed! Dit is echt lekker!

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Domaine Maurel

BODEM

Bijzondere ligging waarbij de wijngaarden profiteren van twee zeeklimaten (Atlantische en de Middellandse Zee). Uitgesproken geschikte, iets zwaardere wijngaardbodem met klei, kiezel en zand. Vergelijkbaar met Fronsac (rive droite Bordeaux). Goed drainerende, zachte hellingen.

VINIFICATIE

Mechanische, maar zeer zorgvuldige oogst met onmiddellijke klaring door middel van koeling van de most na een kort inweekproces. Trage, koele vergisting op roestvrijstaal. Minimale houtrijping en zo min mogelijk oxydatieve invloeden.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Zachtgele kleur; duidelijk gemarkeerd door de zon.

NEUS

Het proeven van Maurel Chardonnay is ieder jaar een feest van herkenning. De wijn is op zo'n constant (hoog) niveau, ongekend. Geen houtinvloed, dus puur Chardonnay. Maar toch gezegend met een zekere weelde door de zomerzon in de wijngaarden rondom Carcasonne. We ruiken zuivel als goede crème fraîche en boerenboter, maar ook geel fruit en toch een spoor vanille (en nee, geen houtrijping inderdaad).

SMAAK

Zachte, mondvullend maar niet vette aanzet. Rijp fruit maar door de absentie van eikenhout blijft het heerlijk verteerbaar. Smaakintensief, compact. Geringe zuurgraad, kundig gedoseerd en passend bij het type druif/wijn. Heerlijk herkenbaar bittertje in de (lange!) finale. Wat is het toch dat deze wijn jaarlijks zo aantrekkelijk maakt...?

CULINAIR

Volwaardige en vrijwel onbeperkt inzetbare dinerwijn: gemarineerde of op de huid gebakken zalm van topkwaliteit, lauwwarme langoustines, rijke salades, op de huid gebakken, vaste vis en de fijnste charcuterie (gedroogde ham, salami). Zachte kazen. Ook buiten de maaltijd inzetbaar.

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
pikante gerechten (Oriëntaalse keuken)
Tapa's / Pinchos en anti pasta
Vegetarische gerechten
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
zachte kaas
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Chardonnay
gelegenheid
Aperitief / apéro
Borrel
Diner
Feest
Feestdag
Hemelvaart
Kerst
Lunch
Moederdag
Pasen
Pinksteren
Secretaressedag
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Sterkte
Verjaardag
Zomaar
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Wit, krachtig en gastronomisch
Wit, verfijnd, droog en intens smakend
streek van herkomst
Languedoc-Roussillon
wijn
Wit
wijnhuis
Alain Maurel