3972 Saurus Barrel Fermented Malbec

Saurus Barrel Fermented Malbec

€ 19,49
Excl. btw: € 16,11

Beschrijving Saurus Barrel Fermented Malbec

Saurus Barrel Fermented Malbec 2021 Patagonië 

In het koele zuiden, in het hart van Patagonië, liggen de uitgestrekte wijngaarden Saurus. Deze streek biedt geweldige troeven voor de productie van evenwichtige kwaliteitswijnen.  Deze wijn behoort bij het beste wat Malbec betreft!

WIJNMAKER

Saurus

BODEM

Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid. Geselecteerde druiven van de Alto Valle wijngaarden.

VINIFICATIE

Handmatige geplukte en geselecteerde druiven. De most is vergist op nieuw eikenhout – erg kostbare aanpak ook al omdat de kostbare vaten opengebroken moeten worden na de gisting om de jonge wijn van het vaste materiaal ter scheiden. Op heel kleine schaal wordt deze kostbare techniek toegepast. Botteling zonder filtering.

DRUIVEN

100% Malbec

KLEUR

Fraaie vrijwel massief zwartpaarse kleur.

NEUS

Zeer gesloten, maar uiterst veelbelovende geur. Direct na inschenken geeft de wijn zich maar mondjesmaat prijs, maar eenmaal in contact met een flinke hoeveelheid zuurstof, blijkt met wat voor materiaal we te maken hebben. Confiture van zwarte vruchten, prachtig geïntegreerd eikenhout (houtteer laurier, drop. Fascinerende boeketontwikkeling naarmate de tijd verstrijkt.

SMAAK

Massieve, machtige aanzet en dat is niet verwonderlijk voor een wijn van dit kaliber in deze jonge fase. Uiterst hecht geheel, maar stroef is het zeker niet. De tannines zijn al verbazingwekkend gepolijst, maar bieden nog volop reliëf en weerstand. Lang nagalmend in de finale. Een fractie minder alcohol en dat moedigen we aan.

CULINAIR

Zeer grote diner- en wildwijn: het fijnste vlees van de haas en het hert, ossenhaas met ganzenlever, smeuïge kalfszwezerik, parelhoen met bospaddestoelen. Op de huid gebakken, harde vis en alles wat een creatieve chef kan bedenken vanaf het moment dat hij dit wonder geproefd heeft...

LAND

Argentinië

STREEK

Patagonia


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Harde belegen kaas
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Malbec
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Baanpromotie
Barbecue / BBQ
Dank je wel
Diner
Feestdag
Jubileum
Kerst
Nieuwe baan
Oud- en nieuwjaar
Pensioen
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Sorry
Sterkte
Verhuizing / nieuwe woning
Verjaardag
Welkom thuis
Zomaar
land van herkomst
Argentinië
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel
streek van herkomst
Patagonië
wijn
Rood
wijnhuis
Bodega Saurus