4000 Famille Maurel Caladoc Rosé

Famille Maurel Caladoc Rosé

€ 11,50
Excl. btw: € 9,50

Beschrijving Famille Maurel Caladoc Rosé

Famille Maurel Caladoc Rosé 2023 Vin de France

Famille Maurel Caladoc Rosé is een roséwijn gemaakt van de Caladoc-druif, een minder bekende maar interessante druivensoort die een kruising is tussen Grenache en Malbec. Deze wijn komt uit Zuid-Frankrijk, een regio die bekend staat om het maken van frisse, fruitige roséwijnen. De combinatie van de unieke druif en de zorg die de Famille Maurel besteedt aan hun wijnen, resulteert in een levendige en aromatische rosé.

Lekkere dorstwijn! Heerlijke rosé als apéro op je terras!

Kleur

Bleek "Provence" oudroze.

Druif / druiven

100% Caladoc (kruising tussen Grenache Noir en Malbec) Caladoc is een zeldzame druif, ontstaan in 1958 door een kruising tussen Grenache en Malbec. Vanwege de hoge resistentie tegen ziektes en de mooie balans tussen fruit en tannines wordt deze druif steeds populairder, vooral voor het maken van roséwijnen. Grenache geeft sappig rood fruit, terwijl Malbec zorgt voor structuur en kruidige tonen.

Neus

Fris, strak, licht gekruid met bessen- en subtiele groentetonen (tomaat, asperges, het groen van de wortel). Geen rosé-inweek-effecten (banaan, zuurstok).

Smaak

Dansende frisheid, krokante sappigheid, geen alcohol waarneembaar en toch verrassend veel smaak (appel). Ideale dorstwijn met een hoog pleziergehalte en verschoond van het (over)gewicht dat we zo graag missen als het warm is. Zij noemen het een knipoog. Wij ervaren dit als een gedurfde uitdaging om het optimale vruchtgehalte en het koele bronwaterfrisse te combineren, zodat er onder (extreme) zomerse omstandigheden toch volop van wijn kan worden genoten.

Culinair

Caladoc Rosé is een veelzijdige wijn die goed samengaat met lichte zomergerechten, zoals salades, gegrilde vis of zeevruchten, of gerechten met een mediterraan karakter, zoals gegrilde groenten, quiche of kruidenkruiden kip. Hij kan ook goed worden geserveerd bij een picknick of als aperitief, dankzij zijn verfrissende karakter en lichte structuur.

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc-Roussillon


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
BBQ / Barbeque / Grill
Paella
pikante gerechten (Oriëntaalse keuken)
Pizza
Tapa's / Pinchos en anti pasta
Vegetarische gerechten
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
gelegenheid
Aperitief / apéro
Barbecue / BBQ
Borrel
Dank je wel
Diner
Feest
Lunch
Moederdag
Pasen
Pinksteren
Secretaressedag
Sorry
Sterkte
Vaderdag
Verjaardag
Welkom thuis
Zomaar
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Rosé, verkwikkend en dorstlessend
streek van herkomst
Languedoc-Roussillon
wijn
Rosé
wijnhuis
Alain Maurel