Karakterwijn van het Gagliole die ook buiten de maaltijd (terras) goed zal vallen maar dan wel in combinatie met wat pittige hapjes (Antipasti)
WIJNMAKER
Gagliole
BODEM
Wijngaarden gesitueerd op een hoogte van 450 tot 480 meter met een zuidelijke en zuid-westelijke oriëntatie. De bodem is leem verlucht met de poreuze en verpulverde Toscaanse rotssteen (Galestro). 5000 stokken per hectare.
VINIFICATIE
Het beste sap van de twee druiven, handmatig in kleine kistjes geoogst en zacht geperst. Op RVS cuves gevinifieerd, uiteraard met het regelmatig oproeren van de fijne gistsporen en een lang verblijf in contact met dit kostbare residu.
DRUIVEN
Chardonnay en Trebbiano; gelijke delen.
KLEUR
Zacht geel met een subtiel groene fonkeling.
NEUS
Formidabele expressie van beide druiven. De wijn ademt de frisheid van de Trebbiano, gecombineerd met de meer royale expressie van de Chardonnay. Puur en houtvrij. Tonen van gele vruchten, gelei van kweepeer en voorjaarsbloesem.
SMAAK
Smaakintensieve aanzet, dit neemt direct beslag van de gehele mond. De rinsheid wordt veroorzaakt door de Trebbiano-druif en biedt perfect tegenwicht aan de wat vollere Chardonnay. Perfecte symbiose tussen beide druiven en derhalve een perfecte balans. Kenmerkende bittere toets in de finale.
CULINAIR
Culinaire wijn: coquilles Saint Jacques, lauwwarme kreeft, tarbot tussen huid en graat. Exotische kruiden welkom. Heel goed inzetbaar als er aan een goede, witte Bourgogne wordt gedacht.