Coudoulet de Beaucastel 2019

€ 29,95
Excl. btw: € 24,75

Beschrijving Coudoulet de Beaucastel 2019

Château de Beaucastel, Coudoulet de Beaucastel 2019, Côtes du Rhône AOC

Perfect voor de liefhebber die Château de Beaucastel te kostbaar vindt. Deze 'kleine' Beaucastel kan jong gedronken worden, hij is al heerlijk.

WIJNMAKER

Famille Perrin

BODEM

De bodem bestaat uit kalkhoudende zandsteen afkomstig uit de zee en ontstaan in het Mioceentijdperk, bedekt met de door de Rhône aangevoerde Alpen-rolkeien zoals dit zo kenmerkend is voor de Châteauneuf-wijngaarden.

VINIFICATIE

Handmatige oogst en sortering van de druiven bij binnenkomst in de kelder. Dan volgt de Beaucastel-methode met een kortstondige, hevige verwarming (80 gr.C.) van de druiven. De druiven worden teruggekoeld tot 20 graden. Het voordeel van deze aanpak: natuurlijke resistentie tegen oxidatie en een onmiddellijk extractie van de kleurstoffen. Daarna volgt de klassieke inweking (12 dagen) en alcoholische vergisting op betonnen gistkuipen. Na de appelmelkzurengisting worden de wijnen van de verschillende rassen geassembleerd voor een rijping op grote, eikenhouten foeders gedurende 6 maanden.

DRUIVEN

Grenache, Syrah, Mourvèdre en Cinsault

KLEUR

Frisse, elegante kleur; wat lichter dan de andere wijnen.

NEUS

Heerlijke, kenmerkende en uitnodigende Coudoulet-neus. De fijne kruidigheid (garrigues! de elegantie die zo zeldzaam is in de Zuidelijke Rhône, de verfijning etc. etc. Het komt hier allemaal samen…

SMAAK

Delicate aanzet die wordt gevolgd door een haast niet te stoppen drang om dit niet uit te spugen tijdens de proefsessie… Volop verleiding en al oh zo toegankelijk in deze zo prille fase. Voorbeeldige balans en de prijs dubbel en dwars waard!

CULINAIR

Pittige dinerwijn met een een groot gastronomisch potentieel, orgaanvlees, lam, jong wildzwijn (marcassin). Gekruide vegetarische wok gerechten.

LAND

Frankrijk

STREEK

Rhône

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

SKU
4016
EAN
 
Merk
 
culinaire begeleiding
Harde belegen kaas
pikante gerechten (Oriëntaalse keuken)
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Cinsault
Grenache Noir
Mourvedre
Syrah
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel
streek van herkomst
Rhône
wijn
Rood
wijnhuis
Château de Beaucastel