Château de Beaucastel, Coudoulet de Beaucastel 2020/21, Côtes du Rhône AOC
Perfect voor de liefhebber die Château de Beaucastel te kostbaar vindt. Deze 'kleine' Beaucastel kan jong gedronken worden, hij is al heerlijk.
WIJNMAKER
Famille Perrin
BODEM
De bodem bestaat uit kalkhoudende zandsteen afkomstig uit de zee en ontstaan in het Mioceentijdperk, bedekt met de door de Rhône aangevoerde Alpen-rolkeien zoals dit zo kenmerkend is voor de Châteauneuf-wijngaarden.
VINIFICATIE
Handmatige oogst en sortering van de druiven bij binnenkomst in de kelder. Dan volgt de Beaucastel-methode met een kortstondige, hevige verwarming (80 gr.C.) van de druiven. De druiven worden teruggekoeld tot 20 graden. Het voordeel van deze aanpak: natuurlijke resistentie tegen oxidatie en een onmiddellijk extractie van de kleurstoffen. Daarna volgt de klassieke inweking (12 dagen) en alcoholische vergisting op betonnen gistkuipen. Na de appelmelkzurengisting worden de wijnen van de verschillende rassen geassembleerd voor een rijping op grote, eikenhouten foeders gedurende 6 maanden.
DRUIVEN
Grenache, Syrah, Mourvèdre en Cinsault
KLEUR
Frisse, elegante kleur; wat lichter dan de andere wijnen.
NEUS
Heerlijke, kenmerkende en uitnodigende Coudoulet-neus. De fijne kruidigheid (garrigues! de elegantie die zo zeldzaam is in de Zuidelijke Rhône, de verfijning etc. etc. Het komt hier allemaal samen…
SMAAK
Delicate aanzet die wordt gevolgd door een haast niet te stoppen drang om dit niet uit te spugen tijdens de proefsessie… Volop verleiding en al oh zo toegankelijk in deze zo prille fase. Voorbeeldige balans en de prijs dubbel en dwars waard!
CULINAIR
Pittige dinerwijn met een een groot gastronomisch potentieel, orgaanvlees, lam, jong wildzwijn (marcassin). Gekruide vegetarische wok gerechten.
LAND
Frankrijk
STREEK
Rhône