4065 Cantina Colli Vicentini Cab. Sauvignon

Cantina Colli Vicentini Cab. Sauvignon

€ 9,95
Excl. btw: € 8,22

Beschrijving Cantina Colli Vicentini Cab. Sauvignon

Cantina Colli Vicentini, Torre dei Vescovi, Cabernet Sauvignon 2019

Deze "Cantina Colli Vicentini' is een grote Coöperatie van wijnboeren in- en rond Montecchio Maggiore, net ten zuiden van de stad Vicenza aan de uitlopers van de Dolomieten. Hun wijngebied bestrijkt ruim 2000 hectare. De kracht van deze samenwerking komt tot uiting in de innovatieve technieken, de enorme kennisbundeling en de hoge kwaliteitscontrôle die men er hanteert. Zodoende maakt de Cantina elk jaar weer mooie wijnen voor zeer acceptabele prijzen! Als overtuigde verdedigers van autochtone rassen moeten we hier toch ruiterlijk erkennen dat de Cabernet-Sauvignon hier tot optimale uitdrukking komt. Alle wijngaarden hebben een gunstige zon-expositie. Verschillende percelen verspreid over de provincie Vicenza.

WIJNMAKER

Cantina Colli Vicentini

BODEM

Alle wijngaarden hebben een gunstige zon-expositie. Verschillende percelen verspreid over de provincie Vicenza. Bodem is rijk aan klei en kalk.

VINIFICATIE

Voordat de druiven worden gekneusd wordt de gehele oogst ontsteeld. Vergisting in RVS (met temperatuurcontrole daarna rijping in een combinatie van RVS en hout.

DRUIVEN

100% Cabernet Sauvignon

KLEUR

Vitaal Bordeaux-rood met de schakering zwart en en verwaarloosbare fractie ontwikkeling (mahonie).

NEUS

Goed herkenbare, maar volledig rijpe Cabernet-expressie: laurier en cederhout, volop zwarte bessen (cassis) en geroosterde paprika Voorzichtig gedoseerde houtinvloed. Even harmonisch als verleidelijk geheel. Zo perfect rijp maar niet overrijp dan is een pure Cabernet Sauvignon niet alleen heel herkenbaar maar ook een waar genoegen.

SMAAK

De CS-druif heeft de inmiddels onbetaalbare Super-Tuscans wereldfaam bezorgd. Dat deze druif buiten Toscane in de regio van Venezie ook ook heel goed presteert, bewijst deze wijn. Krokante-sappige, super lenige verschijning. Klimaat, bodem en wijnmakers-talent maken dat deze mondiale druif zich hier voorbeeldig ver-italianiseert (excuses voor de uitdrukking). Prima balans, geen alcohol waarneembaar, krokante frisheid, meer dan aantrekkelijke sappigheid en een vrij goede lengte.

CULINAIR

In culinair opzicht zeer breed inzetbaar: eerder wit dan rood vlees (kalf, lam, buiten-kip)en pasta-gerechten met truffel. Mediterrane rijstgerechten met zeevruchten als tijgergarnalen en veerkrachtige inktvis.

LAND

Italië

STREEK

Veneto


Product alternatieven

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Tapa's / Pinchos en anti pasta
Vegetarische gerechten
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Cabernet Sauvignon
gelegenheid
Afscheid
Borrel
Dank je wel
Diner
Feestdag
Jubileum
Lunch
Pasen
Secretaressedag
Sorry
Welkom thuis
Zomaar
land van herkomst
Italië
smaakprofiel
Rood, harmonieus en mondvullend
streek van herkomst
Veneto
wijn
Rood
wijnhuis
Cantina Colli Vicentini