4270 iLatium Morini Soave DOC

iLatium Morini Soave DOC

€ 10,95
Excl. btw: € 9,05

Beschrijving iLatium Morini Soave DOC

iLatium Morini Soave DOC 2022

Multi-inzetbare dinerwijn uit Noord-Italië, Soave, gemaakt door iLatium Morini van Garganega en Trebbiano. Probeer eens pasta met kokkels en zeekraal of een lekker mosselpannetje!

WIJNMAKER

Ilatium Morini

BODEM

Kalk- en kleirijke bodem. De druivenstokken zijn 29 tot 34 jaar oud en geleid in pergolavorm, hoog boven de grond dus. Percelen liggen op zo'n 200 meter boven zeeniveau.

VINIFICATIE

Na de oogst (eind september) worden de druiven ontsteeld en geperst. Vergisting in temperatuurgecontroleerde cuves (15 a 16 graden C.).

DRUIVEN

80% Garganega en 20% Trebbiano

KLEUR

Frisse, bleke kleur met een groengele schakering.

NEUS

Mooi ingetogen neus, die pas na beluchting wat meer expressiviteit toont. De Garganega is de uitbundiger component van de assemblage; de Trebbiano zorgt voor het verfrissende element. Sappige vruchtentonen (peer, witte perzik) worden hier gecombineerd met een mintachtige frisheid. Bladkruiden als dille, basilicum en pepermunt.

SMAAK

Zuivere aanzet die wordt opgevolgd door een royaal en rijp mondgevoel. Rijper dan de geur van de wijn doet vermoeden. Houtvrij, dus optimale druivenexpressie. Smakelijke zuren die van entree tot de finale als een rode draad 'door de wijn lopen'. Die zuren zorgen voor volop vitaliteit en benadrukken het verkwikkende karakter. Een fractie restzoet in de finale kunnen we de wijn niet ontzeggen, maar storend is dat geenszins. Voorbeeldig laag alcoholgehalte: 12%. Dat zien we graag vaker!

CULINAIR

Culinaire mogelijkheden zijn er volop, om te beginnen als smakelijk en ontspannend aperitief. Aan tafel is de zee de grote leverancier: schelp- en schaaldieren (venusschelpen, scheermessen, oesters, kreeft) en vis (op de huid, uit de oven, gepocheerd, gemarineerd, rauw als tartaar). Maar ook sappig blank vlees (gevogelte) en heel veel rauwe melk kazen (zachte korst).

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Tapa's / Pinchos en anti pasta
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
zachte kaas
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Garganega
Trebbiano Toscana / Ugni Blanc
gelegenheid
Diner
Jubileum
Kerst
Pasen
Pensioen
Vaderdag
land van herkomst
Italië
smaakprofiel
Wit, verkwikkend en dorstlessend
streek van herkomst
Veneto
wijn
Wit
wijnhuis
iLatium Morini