Champagne Pascal Lejeune, Brut
Deze Champagne Pascal Lejeune uit de omgeving van Epernay (Moussy) afkomstige Champagne heeft een aromatische rijpheid, is heerlijk fruitig en zeer smakelijk. Het is een biologische Champagne gemaakt door Pascal Lejeune, die de biologische, duurzame produktie van wijn al jaren omarmt heeft. Door zijn ruime ervaring en kennis maar vooral zijn passie, mag het resultaat er absoluut zijn.
DRUIVEN
Pinot Meunier (80% Chardonnay (20%)
BODEM
De stokken staan in de Coteaux Sud d'Epernay in Pierry, Moussy en Vinay. De wijn heeft een uitgesproken heldere gele kleur met kleine groene reflecties. Mooie, fijne "bulles" die ook qua smaak erg verfijnd proeven.
NEUS
Een open neus met aroma's van nougatines (gekaramelliseerde vorm van suiker en gebrande hazelnoten) maar ook aroma's van gedroogd hooi, tabak, gegrilde amandelen en gedroogde abrikozen.
SMAAK
De smaak is royaal, flatteus met een heerlijke frisheid en een goede structuur. Smaakaroma's van wit fruit en marsepein zijn zeker te herkennen. In deze wijn is de ziel van de maker duidelijk aanwezig, passie, de drang tot vernieuwing en verfijning, gewoon een top Champagne voor een vriendelijke prijs. Weer eens wat anders dan de commerciële bulk van enkele "grote merken" die je smaakpapillen vaak doen verafschuwen.
CULINAIR
Ideale aperitief-feest-en drinkchampagne! Daarnaast de perfecte begeleider van visgerechten, oesters maar ook wit vlees en gevogelte. Temperatuuradvies 10 graden!
LAND
Frankrijk,
STREEK
Champagne