Champagne Pascal Lejeune, Brut Metonymie
Champagne Pascal Lejeune Brut Metonymie Biologisch is een bijzondere Champagne die biologisch wordt geproduceerd. Deze Champagne komt van Pascal Lejeune, een producent die bekend staat om zijn focus op kwaliteit en duurzaamheid.
Deze Champagne Pascal Lejeune uit de omgeving van Epernay (Moussy) afkomstige Champagne heeft een aromatische rijpheid, is heerlijk fruitig en zeer smakelijk. Het is een biologische Champagne gemaakt door Pascal Lejeune, die de biologische, duurzame produktie van wijn al jaren omarmt heeft. Door zijn ruime ervaring en kennis maar vooral zijn passie, mag het resultaat er absoluut zijn.
DRUIVEN
Pinot Meunier (80% Chardonnay (20%)
BODEM
De stokken staan in de Coteaux Sud d'Epernay in Pierry, Moussy en Vinay. De wijn heeft een uitgesproken heldere gele kleur met kleine groene reflecties. Mooie, fijne "bulles" die ook qua smaak erg verfijnd proeven.
NEUS
Een open neus met aroma's van nougatines (gekaramelliseerde vorm van suiker en gebrande hazelnoten) maar ook aroma's van gedroogd hooi, tabak, gegrilde amandelen en gedroogde abrikozen. Het biologische karakter kan ook bijdragen aan subtiele florale en herbale tonen. De Brut-stijl betekent dat de Champagne droog is, met een fijne balans tussen fruitigheid en zuurgraad.
SMAAK
De smaak is royaal, flatteus met een heerlijke frisheid en een goede structuur. Smaakaroma's van wit fruit en marsepein zijn zeker te herkennen. Deze Champagne heeft een elegante en verfijnde mousse, met een levendige en frisse textuur. De afdronk is schoon en langdurig, met een goede balans tussen de fruitige smaken en de complexiteit van de gistrijping.
CULINAIR
Veelzijdige Champagne die goed kan worden geserveerd als aperitief. Het past ook goed bij een breed scala aan gerechten, zoals zeevruchten, sushi, lichte salades, en gegrilde groenten. Het is een goede keuze voor feestelijke gelegenheden en speciale vieringen. Temperatuuradvies 10 graden!
LAND
Frankrijk,
STREEK
Champagne