Famille Perrin Réserve Blanc 2023 Côtes du Rhône AOC
Famille Perrin Réserve Blanc is een witte wijn uit de zuidelijke Rhône-vallei in Frankrijk, geproduceerd door de beroemde wijnmakers van Famille Perrin, die vooral bekend zijn van Château de Beaucastel en hun wijnen uit de Côtes du Rhône. Deze wijn is een blend van verschillende lokale druivensoorten en vertegenwoordigt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding binnen het portfolio van Famille Perrin. Klassieke en kwalitatief altijd hoogwaardige witte wijn van de Famille Perrin uit één van de mooiste streken van Frankrijk.
WIJNMAKER
Famille Perrin
BODEM
Koel gelegen wijngaarden in de gemeenten Cairanne en Jonquières tussen de rivieren l’Aigues en l’Ouvèze in het departement Vaucluse. Bodemsamenstelling: recente aanslibbing, kalkhoudend en zeer gevarieerd door de invloed van de waterstromingen. Het geheel bestaat uit kalkhoudende klei met kiezel.
VINIFICATIE
De druiven worden gekneusd, maar niet ontsteeld en direct geperst. Het sap wordt geklaard (d.m.v. een centrifuge) en vergist op temperatuur gestuurde gisttanks. De wijn rijpt ook op dit materiaal, wordt voor de botteling geklaard en licht gefilterd.
DRUIVEN
50% Grenache Blanc, 20% Bourboulenc, 10% Viognier, 10% Marsanne en 10% Roussanne.
KLEUR
Krachtige kleur; kenmerkend zachtgeel - forse kleurconcentratie.
NEUS
Behoorlijk uitbundige neus, maar zeker niet te geparfumeerd. Opvallende rol voor witte en gele vruchten (wijngaardperzik, gedroogde abrikoos maar ook bloemengeuren, honing en gelei van kweepeer. Dat alles gecombineerd met een minerale frisheid en dat is, gezien de regio van herkomst, bewonderenswaardig te noemen.
SMAAK
De wijn maakt een vorstelijke en echt overtuigende entree in de mond. Superbe materie met een formidabel volume. Romige textuur, een bijna tastbare, uiterst smakelijke “dikte” en vlezigheid, maar de smaakrijke, krachtige wijnzuren vormen een ideaal tegenspel. Indrukwekkende lengte. De wijn biedt het volume en de karakteristieken van de zeer goede Rhône-wijnen als witte Châteauneuf-du-Pape maar voorzien van meer spanning en frisheid. Knap!
CULINAIR
Even opulente als vitale dinerwijn: lauwwarme kreeft, op de huid gebakken vis, parelhoen. En vrijwel het hele plateau aan ambachtelijke, gerijpte rauwe-melk-kazen.
LAND
Frankrijk
STREEK
Rhône, Vaucluse