4749 La Spinetta Cà di Pian Barbera dAsti

La Spinetta Cà di Pian Barbera dAsti

€ 23,50
Excl. btw: € 19,42

Beschrijving La Spinetta Cà di Pian Barbera dAsti

La Spinetta Cà di Pian 2021 Barbera d'Asti DOC

Uit Piëmonte, wat aan de voet van de berg betekent, komt deze Barbera van wijnmaker Spinetta (familie Rivetti). Een betere Barbera is er eigenlijk niet....durf ik wel te zeggen.

BODEM

Wijngaarden gelegen te Castagnole en Costigliole met een kalkhoudende bodem. De op 300 meter hoogte gelegen wijngaard telt 23 hectaren en is zuidelijk georiënteerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken varieert van 29 tot 34 jaar. Het gemiddelde rendement is 26 hl/ha en de druiven van de jonge Barberastokken worden voor deze wijn gebruikt.

VINIFICATIE

Alcoholische gisting en inweekproces in de zogenaamde draaiende gistkuipen gedurende 6 tot 7 dagen. Appelmelkzurengisting op eikenhout; vervolgens een rijping op eikenhouten vaten gedurende 12 maanden. Daarna volgt nogmaals een rijping van 12 maanden, ditmaal echter op RVS cuves. Wijn verschijnt pas 4 jaar na oogst op de markt.

DRUIVEN

100% Barbera.

KLEUR

Dieppaarse kleur, fractie verkleuring: mahonie schakering.

NEUS

De signatuur van Georgio Rivetti is direct herkenbaar: subtiel floraal geparfumeerd, confiture van bramen en zwarte bessen, iets eucalyptus. De invloed van het gebruikte eikenhout is zeer beperkt.

SMAAK

Het fruitrijke karakter zet zich onverstoord door in de mond: buitengewoon vruchtenrijke materie. Het forse alcoholgehalte maakt het tot een vrij machtig glas, maar dominant is de alcohol zeker niet. De jeugdige leeftijd draagt ook bij aan dit gevoel; vraagt culinair tegenspel aan tafel. De smaakvolle wijnzuren zorgen ook voor de nodige verteerbaarheid. De smaakvoortzetting in de mond is fenomenaal.

CULINAIR

Contrastrijke eet-/dinerwijn: combineren met het beste, lang gerijpte rundvlees (T-bone, rib-ey geroosterd lamsvlees, traag gesmoorde schenkel en fijne wildgerechten (ree). Maar ook pasta met drogeworst.

 


Product alternatieven

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Grilgerechten
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Barbera
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Afscheid
Baanpromotie
Barbecue / BBQ
Borrel
Dank je wel
Diner
Feest
Geboorte
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Nieuwe baan
Pensioen
Pinksteren
Secretaressedag
Vaderdag
land van herkomst
Italië
streek van herkomst
Piëmonte
wijn
Rood
wijnhuis
La Spinetta