4756 Famille Maurel, (...) Grenache, 2022

Famille Maurel, (...) Grenache, 2022

€ 10,74
Excl. btw: € 8,88

Beschrijving Famille Maurel, (...) Grenache, 2022

Famille Maurel, (...) Grenache 2021, Vin de France

Stel je een echte Franse Bistro voor maar dan één die geen slobberwijntje heeft maar echt goede......dat je er speciaal voor teruggaat. Deze wijn van de Famille Maurel (...) Grenache is er zo een. De assemblage bevat Grenache en geen Merlot of Cabernet-Sauvignon. Juist die laatste moeten aan de assemblage zijn toegevoegd om te voldoen aan de eisen voor de AC Cabardès. Wijnmaker Olivier Ramé maalt er niet om dat zijn wijn wordt 'verstoten' uit de AC. Gelijk heeft ie!

WIJNMAKER

Domaine Maurel

BODEM

Bijzonder gunstig gelegen wijngaarden met ideale kalk-kleigronden (à la Fronsac) en een dubbele, maritieme invloed (Middellandse zee en Atlantische oceaan). Zuidligging op 200 meter hoogte. Weloverwogen ecologische wijngaardbehandeling met certificaat: ”Terra Vitis”.

VINIFICATIE

Klassieke vinificatie (kneuzen en ontstelen = mechanische oogst) met een kort inweekproces en temperatuur gecontroleerde en gereguleerde gisting. Appelmelkzurengisting en een jaar rijping op betonnen cuves met micro-zuurstoftoediening. Voor de botteling ondergaat de wijn een koudebehandeling (ter voorkoming van wijnsteen-kristalisering op fles) en wordt zacht gefilterd.

DRUIVEN

100% Grenache

KLEUR

Helder rood met een forse mate van transparantie.

NEUS

Uiterst vruchtenintensieve neus die in eerste instantie het meest doet denken aan een goede beaujolais. Niet de diepgang van een cru, maar wel het vrolijke karakter van een goede 'tout-court-beaujolais'. Pas na beluchting is de warmte van de geboortegrond van de druiven waar te nemen. Bescheiden mate van kruidigheid; heel goed passend bij de streek en het type wijn.

SMAAK

Heerlijk frisse aanzet, nergens massief of zwaar. Eerder het tegenovergestelde zelfs: lichtvoetig en rank. Wel een degelijke vulling, maar goed duidelijk is dat wijnmaker Olivier Ramé hier streeft naar een 'vin plaisir'. En dat is wonderwel geslaagd! Alcoholgehalte (14%) zit fraai verweven in de wijn en is mede dankzij de frisse en smakelijke wijnzuren niet als zodanig waarneembaar.

CULINAIR

Bistrowijn van de eerste orde. Alles van het rooster: witvlees (gevogelte, kalf rood vlees (goed gerijpte, dooraderde entrecote lamsvlees en “harde” vis. Maar ook 'met de fles op tafel' bij coq au vin en andere Franse bistro-klassiekers.

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Charcuterie
Grilgerechten
Harde belegen kaas
Paella
Pizza
rood vlees, rund, lam en wild
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Grenache Noir
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Borrel
Dank je wel
Diner
Feest
Hemelvaart
Jubileum
Kerst
Moederdag
Nieuwe baan
Pasen
Pinksteren
Secretaressedag
Sterkte
Vaderdag
land van herkomst
Frankrijk
streek van herkomst
Languedoc-Roussillon
wijn
Rood
wijnhuis
Alain Maurel