4933 Château de Beaucastel 2019/20

Château de Beaucastel 2019/20

€ 98,95
Excl. btw: € 81,78

Beschrijving Château de Beaucastel 2019/20

Château de Beaucastel 2019/20 Châteauneuf du Pape AOC 

Op aanvraag / on demand only!

Onweerstaanbare grootheid van het vermaarde Château de Beaucastel in Châteauneuf-du-Pape. Het ultieme cadeau voor een jubilaris, een huwelijk of geboorte maar zeker ook voor eigen genot! Eventueel ook in combinatie met de witte variant!

Châteauneuf du Pape ligt tussen Orange en Avignon nabij de rivier de Rhône. De streek is een van de beste terroirs in Châteauneuf: kiezelstenen aan de oppervlakte, zand, klei en kalksteen dieper naar beneden. De wijnstokken zijn oud en zijn biologisch geteeld gedurende de afgelopen 50 jaar. Hierdoor zitten de wortels uitzonderlijk diep. Ieder druivenras wordt apart en handmatig geoogst.

WIJNMAKER

Château de Beaucastel

BODEM

Châteauneuf du Pape ligt tussen Orange en Avignon, waarvan de wijngaarden 110 hectare omvatten. Deze wijn is afkomstig van een enkelvoudig perceel van zo'n 70 hectaren gelegen aan de noordzijde van de AOC. De streek is archetypisch een van de beste terroirs in Châteauneuf: kiezelstenen aan de oppervlakte, zand, klei en kalksteen dieper naar beneden. De wijnstokken zijn oud en zijn biologisch geteeld gedurende de afgelopen 50 jaar. Hierdoor zitten de wortelstructuren uitzonderlijk diep. Beaucastel verbouwt alle dertien druivenrassen die zijn toegestaan onder de appellatie.

VINIFICATIE

Ieder druivenras wordt apart en handmatig geoogst. Vinificatie vindt plaats in eiken vergisters voor de reductieve rassen (Mourvèdre, Syrah) en in de traditionele geëmailleerde betonnen tanks voor de oxidatieve druiven (alle andere). Zodra de appelmelkzuren gisting is voltooid, gaat de familie assembleren. De assemblage laat men vervolgens rijpen in eiken foeders gedurende een jaar alvorens te bottelen.

DRUIVEN

30% Mourvedre, 30% Grenache, 15% Syrah, 10% Counoise, 5% Cinsault en 10% van de andere rassen, waaronder Vaccarèse, Terret Noir, Bourboulenc en Roussanne.

KLEUR

Fabuleuze kleurintensiteit; hecht, neigend naar paarszwart.

NEUS

De geur is bijzonder zuiver en zeer elegant met indrukken van zwart fruit/specerijen en florale tonen. Enige zoetimpressie, maar dat is gezien de concentratie die het jaar kenmerkt niet verwonderlijk. Weelderige aroma’s … blauwe bosbessen en confituur van zwarte bessen, aangevuld met zachte en fijne tannines.

SMAAK

Indrukwekkende complexiteit. Prachtige finale zoals we die maar zelden, heel zelden mogen ervaren: krachtig en harmonieus. Wat een enorme lengte! De wijn blijft maar overtuigend nagalmen in de mond.

CULINAIR

Superbe diner en wildwijn. Lams carre, ree-rug, hertenbiefstuk.

LAND

Frankrijk

STREEK

Rhône

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Harde belegen kaas
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Cinsault
Counoise
Grenache Noir
Mourvèdre
Syrah / Shiraz
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Dank je wel
Diner
Feest
Feestdag
Geboorte
Hemelvaart
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Moederdag
Nieuwe baan
Pasen
Pensioen
Pinksteren
Vaderdag
land van herkomst
Frankrijk
streek van herkomst
Rhône
wijn
Rood
wijnhuis
Château de Beaucastel
Perrin & Fils