5049 Inama Vigneti di Foscarino Soave

Inama Vigneti di Foscarino Soave

€ 28,50
Excl. btw: € 23,55

Beschrijving Inama Vigneti di Foscarino Soave

Inama Vigneti di Foscarino Soave DOC 2021

Deze Vigneti di Foscarino van wijnhuis Inama komt uit de jarenlang nietszeggende Soave-deel binnen de Veneto. Maar dat is nu anders! Door drie generaties is deze wijnmaker opgeklommen tot één van de kwaliteitsleiders in die streek. Niet alleen de Garganega gooit hoge ogen, ook alle andere wijnen van deze familie zijn toppers. Mede door deze familie zijn er ook andere collega's uit de streek gaan letten op de kwaliteit en met recht mag inmiddels gezegd worden dat de Soave-streek aan een opmars bezig is.

WIJNMAKER

Inama

BODEM

Soave Classico is het heuvelachtige gebied waar de wijngaarden werden geplant tijdens de Romeinse tijd. Het is uitermate geschikt voor de ontwikkeling van witte wijn met zijn vulkanische bodem: pure basaltachtige lava, het enige gebied met deze specifieke kenmerken in Italië. Het gebied was oorspronkelijk beplant met de oude "Graecanicum" (afkomstig uit Griekenland) variëteit. Deze naam werd vervolgens omgezet in "Garganega" in het lokale dialect. In de jaren '60 begon Giuseppe Inama, de oprichter van het landgoed, met het kopen van kleine percelen wijngaarden in het hart van de Soave Classico. Zijn idee was om alleen topkwaliteit wijngaarden van oude wijnrank Garganega te verzamelen, en van hen een wijn te maken die in staat is Soave's reputatie te herstellen. Het gaat tegenwoordig om een oppervlakte van 30 hectare.

VINIFICATIE

Fermentatie vindt plaats in gebruikte barriques. Voorafgaand wordt batonnage elke 6 weken gedurende ongeveer 6 maanden toegepast. Vervolgens rijpt de wijn 6 maanden roestvrijstalen vaten.

DRUIVEN

100% Garganega.

KLEUR

Krachtig strogeel met naar oud goud neigende schakering.

NEUS

Krachtig en “serieus” boeket met fijnere houtinvloeden (referentie: witte Bourgogne). Schakeringen van honing en bloesem van acacia, vers hooi en de subtielste rooktonen. In aromatische zin frappante overeenkomsten met fijnere, witte Rhône en Bourgognes.

SMAAK

Ook in de smaakstructuur is er sprake van een serieus karakter met een goed bespeurbare bodeminvloed (mineraliteit). Verfijnde, maar ook bijzonder smaakrijke materie met spanning, rijk aan contrasten. De knappe frisheid van de Classico 2017 is hier volop aanwezig en ook die dynamiek die de wijn doet onderscheiden van de eerder aangeven referenties (Rhône en Bourgogne). Aantrekkelijke, lichte stroefheid in de finale. Meer liefhebbers-wijn al blijft ook deze (zachte) Soave z'n naam eer aandoen en voorzien van een behoorlijke dosis directe verleiding en plezier.

CULINAIR

Rijke dinerwijn met groot culinair potentieel: kreeft van de rooster, platte oesters, blank vlees (kalf, gevogelte). Vitello tonato, rijke vissoepen en risotto's. Ambachtelijke kazen (harde en zachte korsten).

LAND

Italië

STREEK

Veneto, Soave


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Harde belegen kaas
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
zachte kaas
zeevruchten (mosselen, oesters, krab, kreeft, langouste)
druivenras
Garganega
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Aperitief
Aperitief / apéro
Diner
Lunch
Pasen
land van herkomst
Italië
streek van herkomst
Veneto
wijn
Wit
wijnhuis
Inama