5694 Caparzo Brunello di Montalcino DOCG

Caparzo Brunello di Montalcino DOCG

€ 47,50
Excl. btw: € 39,26

Beschrijving Caparzo Brunello di Montalcino DOCG

Caparzo Brunello di Montalcino DOCG 2018

Caparzo Brunello di Montalcino....Misschien wel bij de 5 mooiste wijnen die Italië te bieden heeft....Kan al gedronken worden maar zal zeker nog verbeteren de komende jaren. Delicate, ragfijne Toscaan. Deze Brunello van Caparzo is gespierd, maar lijkt niet gemaakt om te imponeren. Doet dat stiekem toch door elegantie te combineren met kracht.

WIJNMAKER

Caparzo

VINIFICATIE

Zeer zorgvuldige vinificatie. Na de handmatige oogst wordt het materiaal pneumatisch geperst en start de vergisting. Die neemt 7 dagen in beslag, op temperatuur-gecontroleerde cuves (28 a 30 graden C.). Daarna blijft het sap nog 10-12 dagen in contact met de schillen voor extra extractie. Spontane malolactische vergisting op een temperatuur van 20-24 graden C. Daarna rijping gedurende 24 maanden op gebruikt eikenhout. Na botteling krijgt de wijn nog (tenminste) 4 maanden 'flesrust' op het domein.

DRUIVEN

100% Sangiovese

KLEUR

Prachtige kleur: scharlakenrood met duidelijke evolutie (mahonie schakering).

NEUS

Invloed van het nobele hout is direct waarneembaar zonder dat het in enige mate overdadig is. Voorbeeldige positionering van het hout ten opzichte van de wijn. Zeer goede, geconcentreerde vruchtentonen (griottes, gestoofde aardbei). Munt en eucalyptus, maar ook cacao en roostertonen.

SMAAK

Gebalde, maar opvallend toegankelijke entree in de mond. Grote mate van smaakkracht terwijl de verfijning er niet onder lijdt. Integendeel zelfs: de wijn beschikt over een heel grote mate van elegantie. De tannines zijn zonder meer aanwezig, maar lijken te zijn gepolijst zo delicaat. Iets drogend in de neus, maar er staat een grote mate van gespierde souplesse tegenover. De lengte is allesbehalve gering en doet verlangen naar proteïnerijk tegenspel.

CULINAIR

Gezien de verfijning van de wijn verdient dit zeer verfijnd tegenspel. Denk aan de magerste delen van lam en kalf, maar zeker ook klein haarwild. Ree zal in het seizoen gemakkelijk verkrijgbaar zijn; mocht uw slager/poelier aan gems kunnen komen, aarzel niet. Een betere combinatie is niet denkbaar.

LAND

Italië

STREEK

Toscana, Montalcino

Reviews:

James Suckling: 93 / 100

 

Product alternatieven

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Charcuterie
Grilgerechten
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Sangiovese / Prugnolo Gentile
gelegenheid
Afscheid
Baanpromotie
Dank je wel
Diner
Geboorte
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Lunch
land van herkomst
Italië
streek van herkomst
Toscane
wijn
Rood
wijnhuis
Caparzo