5808 Domaine Maurel Cabernet Franc (!)

Domaine Maurel Cabernet Franc (!)

€ 11,25
Excl. btw: € 9,30

Beschrijving Domaine Maurel Cabernet Franc (!)

Domaine Maurel Cabernet Franc (!) 2021 Vin de France

Domaine Maurel, dit is nu een echt voorbeeld van een wijn die niet voor puur commerciële redenen gemaakt wordt maar omdat de wijnmaker er gewoon zin in had. Gewoon om er zelf van te genieten en eenieder die dat ook kan waarderen.

WIJNMAKER

Famille Maurel

BODEM

Bijzonder gunstig gelegen wijngaarden met ideale kalk-kleigronden (à la Fronsac in de Bordeaux) en een dubbele, maritieme invloed (Middellandse zee en Atlantische oceaan). Zuidligging op 200 meter hoogte. Weloverwogen ecologische wijngaardbehandeling met certificaat: ”Terra Vitis”.

VINIFICATIE

De vergisting komt spontaan op gang dankzij wilde gisten; rijping in betonnen cuves.

DRUIVEN

100% Cabernet Franc

KLEUR

Vitaal, donker kersrood.

NEUS

Expressie: meteen een dikke vruchtenweelde (kersen) zonder groene tonen. Niet meteen heel herkenbaar als Cabernet Franc, maar de wijn ademt een bijzonder fijne combinatie van cederhout en groene peper en zo wordt het onder invloed van zuurstof x tijd toch echt Cabernet-Franc. Ook hier blijkt: geduld wordt toch zo vaak beloond bij wijnen die er toe doen. Zacht geroosterde zoete paprika komt er later ook nog bij. Boeiend en absoluut expressief, 100% onderscheidend t.o.v. de zeer goede, lokale wijnen.

SMAAK

Meteen een heerlijke confrontatie. Succulent! Krokant, sappig, vlezig binnen een gestructureerd kader. De tannines zijn uitermate smaakvol, met zoethout en laurierdrop als referentie. Tevens bezit de wijn de kalmerende frisheid van de rijpste Loire-Cabernets (Francs!!!).

CULINAIR

Dé wijn bij basale gerechten - ambachtelijke charcuterie, buikspek van het pata negra varken, dus ook jong wildzwijn. Uit de zee: verse, vlezig-sappige inktvis.

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

druivenras
Cabernet Franc
land van herkomst
Frankrijk
streek van herkomst
Languedoc-Roussillon
wijn
Rood
wijnhuis
Domaine Maurel