5877 Yotuel Ribera del Duero DO

Yotuel Ribera del Duero DO
Product momenteel niet beschikbaar

Beschrijving Yotuel Ribera del Duero DO

Yotuel 2019 Ribera del Duero DO

Dit is een echte Spanjaard deze Yotuel, voorzien van de nodige 'toasten eikenhout' maar gelukkig niet te veel. Het gebied Ribera del Dureo ligt in de provincie Castilla y Léon, tussen de driehoek Madrid, Burgos en Valladolid. Niet ver van de nog iets bekendere Rioja-streek.

VINIFICATIE

De oogst is altijd handmatig en na binnenkomst in de ‘chai’ worden de druiven per wijngaard verwerkt en gevinifieerd. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van druifeigen, wilde gisten. Rijping gedurende 8 maanden op houten vaten, deels nieuw. 90% Frans eiken, 10% Amerikaans eiken.

BODEM

Yotuel Roble is het resultaat van een nauwkeurige assemblage van de sappen van drie percelen (Molino, Dujos, en Pincha Ratas). Het aangeplante druivenras in de genoemde wijngaarden is identiek: 100% Tinta del País, de lokale benaming Tempranillo.

DRUIVEN

100% Tinto del Pais (= Tempranillo)

KLEUR

Hechte kleur, dieppaars met een haast zwarte kern. Enige evolutie (mahonie schakering) door de rijping op barriques.

NEUS

Intense, haast machtige neus waarin de afkomst van de wijn niet wordt verloochend. Optimaal rijpe zwarte en rode vruchten in zowel verse als gedroogde vorm. Denk aan zwarte bessen (cassis bramen en gedroogde dadels en grote rozijnen. Dat gecombineerd met tonen van espressobonen, mocca en natuurlijk de onmiskenbare invloed van het eikenhout (Madagascar-vanille, het dekblad van een eersteklas sigaar etc.).

SMAAK

Rijpe, haast sensueel zoetrijpe aanzet. Massief, maar met behoud van frisheid in deze jeugdige fase. Opvallende mate van concentratie, 'hechte' smaak en een intensief mondgevoel. Degelijke tanninestructuur, zeer solide. Geringe zuurgraad, maar dat past bij het type wijn. Verlangt naar een bijpassend gerecht!

CULINAIR

Dinerwijn van formaat: gedurende de koele najaars- en wintermaanden een dankbare compagnon van uiteenlopende stoofgerechten. Voor de BBQ'ers: de niet al te magere delen van het rund sluiten naadloos aan. Dichtschroeien op hoog vuur en daarna op lagere temperatuur langzaam garen.

LAND

Spanje

STREEK

Castilla y León

WIJNMAKER

Bodegas Y Vinedos Gallego Zapatero
 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

druivenras
Tempranillo
land van herkomst
Spanje
streek van herkomst
Castilla y León
wijn
Rood
wijnhuis
Bodegas Y Vinedos Gallego Zapatero