6210 Champagne AR Lenoble Grand Cru Blanc de Blancs

Champagne AR Lenoble Grand Cru Blanc de Blancs

€ 54,49
Excl. btw: € 45,03

Beschrijving Champagne AR Lenoble Grand Cru Blanc de Blancs

AR Lenoble Champagne Grand Cru Blanc de Blancs Mag 18

AR Lenoble Blanc de Blancs staat voor een uit 100% Chardonnay-druiven gemaakte Champagne i.p.v. meerdere druiven. Een heerlijke, elegante en smaakintensieve "monocépage" dus.

BODEM

Krijtbodem en hellingwijngaarden in Chouilly, gemeente integraal geclasseerd als Grand Cru. Ecologische wijngaardbewerking inclusief ploegen en groene bemesting. Er is een certificaat in aantocht: H.V.E. Haute Valeur Environmentale (hoge omgevingswaarde). De wijngaarden van Lenoble beslaan 18 hectare en dekken 60% van hun behoefte aan druiven. Dankzij het hoge percentage druiven dat onder volledige controle valt is Lenoble verzekerd van een voortzetting van de eigen stijl van hun wijnen.

VINIFICATIE

Handmatige oogst met selectie in de wijngaard. Zachte persing in de traditionele, verticale pers (Coquard type). Klassieke vinificatie, gedeeltelijk op eiken vaten voor de eerste gisting. Grove zuivering van de most door spontane sedimentatie. Koele gisting (17 graden C.). Appelmelkzurengisting niet geblokkeerd. De stille wijn rijpt in contact met fijne gistsporen die regelmatig opgeroerd worden (batonnage). Vervolgens traditionele champagne werkwijze met tweede gisting op fles en een jarenlang contact met de fijne gistsporen op fles. 4 jaar rijping op fles en een zeer lichte dosering.

DRUIVEN

100% Chardonnay uit Chouilly (Grand Cru des Côte des Blancs).

KLEUR

Bleek en vitaal strogeel met een gouden glans.

NEUS

Open en florale Chardonnay-expressie met een onmiskenbare mineralieit: vuusteen, witte peper, kweepeer, kruisbessen. Fijne champagne-gist-aroma's die dat typische en uiterst aangename “ademende” van de grote champagne-cuvées veroorzaken. Grote mate van nauwkeurigheid.

SMAAK

Verfijnde aanzet en een opvallende frisheid vanaf het eerste mondcontact. Rijk maar delicaat koolzuur, dat voor volume zorgt. De wijnzuren zijn buitengewoon smaakrijk en de combinatie van bescheiden alcoholgehalte, frisse zuren en de koolzuurmassa zorgt voor intens genoegen. Prachtige finale met veel afwisseling, een grote wijninhoud en heel veel lengte. Schitterende cuvée waar het moeilijk vanaf blijven is.

CULINAIR

Prachtig als super de luxe aperitief met drie zeer waardevolle eigenschappen: intens plezier verschaffend, op een nobele wijze dorstlessend en eetlust opwekkend. Aan tafel bij zowel platte als diepe oesters, verse langoustines, heilbot in een romige saus, lauwwarme visterrine of sint jakobsvruchten (met kaviaar!).

LAND

Frankrijk

STREEK

Champagne

WIJNMAKER

Champagne AR Lenoble

Reviews

La Revue du Vin de France: 91/100

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

druivenras
Chardonnay
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Aperitief
Aperitief / apéro
Baanpromotie
Borrel
Dank je wel
Dessert
Diner
Feestdag
Feestelijke toost
Geboorte
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Lunch
Moederdag
Nieuwe baan
Oud- en nieuwjaar
Pensioen
Secretaressedag
Valentijnsdag
Verjaardag
Welkom thuis
land van herkomst
Frankrijk
streek van herkomst
Champagne
wijn
Mousserend