6333 Tomas Cusiné Costers del Segre DO Geol

Tomas Cusiné Costers del Segre DO Geol

€ 23,49
Excl. btw: € 19,41

Beschrijving Tomas Cusiné Costers del Segre DO Geol

Tomàs Cusiné Geol 2018 Costers del Segre DO

Superbe Geol op superieur Grand-Cru-Classé-niveau. Een confrontatie met de top van Saint-Emilion belooft gegarandeerde sensatie. Zonder dat de wijn z'n roots verloochent. Indrukwekkend.

WIJNMAKER

Tomàs Cusiné

BODEM

Steenrijke en kalkrijke kleibodem. Zacht glooiende hellingen in de uitlopers van de bescherming biedende, Spaanse Pyreneeën. Oriëntatie noord. De wijngaarden liggen hoog (700 – 750 m). De bodem is buitengewoon riojk aan stenen en kiezel met klei. Conversie naar biologische werkwijze zonder certificering. Positieve en matigende invloeden op het klimaat door de Tra Montana en de Middellandse zee.

VINIFICATIE

Handmatige oogst, zorgvuldige, klassieke vinificatie: na het kneuzen en ontstelen van de druiven volgt een selectie op een sorteertafel. Daarna kort koude-inweekproces op 4 graden Celcius. En vervolgens een gecontroleerde gisting op roestvrij staal met temperatuursbeheersing (22-26 graden C.). Appelmelkzurengisting op hout met het oproeren van de fijne gistsporen gedurende 4 maanden en 12 maanden rijping op Frans top-eikenhout.

DRUIVEN

Carinyena, Merlot en Cabernet Sauvignon

KLEUR

De paarse zwarte spiegel met robijnrode schakering – niet volledig ondoorzichtig. Superbe kleur.

NEUS

Vitale en hoogwaardige houtpresentie – eersteklas Frans eikenhout (Madagaskar-vanille en kokosnoot). Nu nog op de voorgrond (zoals ook gebruikelijk bij vrijwel alle Grands Crus Classés). Maar die indrukwekkende eiken deur staat op een kier en we krijgen toch al toegang tot het mediterrane, vineuze top-wijn-boeket. Vijg en dadel, tonkaboon en chocolade. Cederhout en Havanna-tabak.

SMAAK

Een zoete, fluwelen weelde al meteen in de eerste aanzetfase, zorgt voor het tactiele mondcontact van de grote wijn. Volmaakt versmolten materie waardoor de concentratie als volkomen harmonisch en volmaakt ervaren wordt. De wijn bezit een onbeperkt en de capaciteit van de smaakpapillen overschrijdend smaakoppervlak. Want een intense beleving. Ambitieus ja, opulent ja, maar dan in een uiterst gracieuze en beschaafd gespierde vorm. De subliem gepolijste tannines en de zachte frisheid versterken de impressie van volmaakte afwerking. Ook het op zich niet zo onschuldige alcoholgehalte hoort hierbij en gaat op in deze hechte en vlekkeloze materie. Prachtwijn.

CULINAIR

Zeer grote diner- en wildwijn: haarwild (ree, hert, haas lang gerijpt rundvlees, traag gegaarde lamsbout. Krachtige stoof- en suddergerechten, een glanzende paella. Krachtige, gerijpte kazen (Pont l'Eveque).

LAND

Spanje

STREEK

Cataluña

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Harde belegen kaas
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Cabernet Sauvignon
Carinyena
Merlot
duurzaam / sustainable
Duurzaam
gelegenheid
Feestdag
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
land van herkomst
Spanje
streek van herkomst
Catalonië
wijn
Rood
wijnhuis
Tomás Cusiné