6378 Pietramore Montepulciano dAbruzzo 19

Pietramore Montepulciano dAbruzzo 19

€ 12,95
Excl. btw: € 10,70

Beschrijving Pietramore Montepulciano dAbruzzo 19

Pietramore Montepulciano d'Abruzzo 2019

Biologische, charmante en temperamentvolle Italiaan...deze Pietramore. Voor de mooie maar basale gerechten uit de Italiaanse keuken.

WIJNMAKER

Pietramore

BODEM

Tenuta Pietramore ligt in de regio Abruzzo en om wat preciezer te zijn in de provincie Chieti. Aan de oostkant profiteert men hier van de verkoelende invloed van de Adriatische kust en aan de andere kant wordt het gebied als het ware beschermd door de Apenijnen.

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst volgt de zachte persing inweking die, afhankelijk van de jaargang, 7 tot 15 dagen in beslag neemt. Dan wordt de zogenaamde ‘methode saignée’ wordt toegepast. Dat houdt in dat nog voordat de alcoholische vergisting begint, de wijnmaker zo’n 15 a 20 % van het sap laat weglopen (letterlijk: bloeden). Zo wordt een hogere mate van concentratie verkregen in het deel dat achterblijft in de cuve. De wijn wint hierdoor fors aan smaakkracht! Na de alcoholische vergisting volgt 6 maanden rijping in RVS cuves; aansluitend nog eens 2 maanden flesrijping alvorens de wijn de markt op komt.

KLEUR

Hechte kleur met een mahonie schakering.

NEUS

Vruchten-intensieve neus, met name kersen en zwarte bessen. Wat confiture van genoemd fruit. Ook kruidige tonen en iets van drop/salmiak. Door het niet heel geringe alcoholpercentage (14%) stijgt er wat warmte uit het glas; overigens past dit percentage goed bij het type wijn.

SMAAK

Heerlijk warme, volle aanzet met een subtiele zoetimpressie van het rijpe fruit. Serieuze structuur, maar dankzij de genereuze hoeveelheid sap zal niemand dit als streng ervaren. Aardig wat 'vlees op de botten' en dat maakt het meer dan aangenaam. Fractie drogende tannines in de finale, maar ook die lijken haast ingepakt te zijn door een gulle dosis sap.

CULINAIR

Dergelijk rood is breed inzetbaar, maar zonder meer heel goed te combineren met basale, smaakvolle gerechten uit de Italiaanse keuken: zacht gesmoord kalfsvlees, rijke pasta's met vlees. De durfal schenkt ‘m iets koel bij inktvis van de grill.

 


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

biodynamisch
Biodynamisch
culinaire begeleiding
rood vlees, rund, lam en wild
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Montepulciano
gelegenheid
Afscheid
afstuderen / promotie / promoveren
Baanpromotie
Dank je wel
Diner
Feestdag
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Nieuwe baan
Oud- en nieuwjaar
Pensioen
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Sorry
Sterkte
Verhuizing / nieuwe woning
Verjaardag
Welkom thuis
land van herkomst
Italië
smaakprofiel
Rood, harmonieus en mondvullend
streek van herkomst
Abruzzen (Midden Italië)
vegan
Vegan / Veganistisch
wijn
Rood
wijnhuis
Pietramore