Coral Wine, Ex Cathedra 2016

€ 64,95
Excl. btw: € 53,68

Beschrijving Coral Wine, Ex Cathedra 2016

Coral Wine, ofwel "Koraal-wijn en onderwaterwijn", een unieke wijn uit de Adriatische zee

Het Coral Wine project in de Adriatische Zee is de eerste en enige onderwater-wijnkelder gespecialiseerd in het rijpen van wijnen onder water. Maar niet alleen de wijn wordt anders, ook het uiterlijk van de flessen. Door de afzetting van koraal op de fles krijg je iets unieks. Heerlijk om te drinken en origineel om cadeau te geven!

Een onderwater-wijn-makerij als testproject

Het project is gestart in 2013 om wijn te verfijnen voor de kust van het eiland Pag in Kroatië. In samenwerking met verschillende producenten uit meerdere landen in Europa werden er in 2020 al 10.000 flessen gerijpt in zee.

Duurzaam en milieuvriendelijk

De wijnen worden in speciale kooien vastgezet en vervolgens op een diepte tussen de 25 en 45 meter op de zeebodem gelegd. Omdat het een kustboerderij is waar mosselen en oesters worden gekweekt, wordt de kwaliteit van het zeewater op de locatie van Coral Wine wekelijks gecontroleerd door de Kroatische regering, waardoor een veilige omgeving, duurzame oogst en milieuvriendelijke productie worden gegarandeerd.

Unieke fles als kunstvorm

De zeestroming, de druk en de temperatuur onder water komen allemaal ten goede aan het rijpingsproces. De kleine koralen, algen en andere zeeorganismen blijven aan de flessen kleven, waardoor elke fles een unieke kunstvorm wordt. De wijnen rijpen in deze omstandigheden gedurende 250 tot 700 dagen, afhankelijk van het soort wijn en de kenmerken die men voor elke wijn wil bereiken. De onderwateromstandigheden voor wijnrijping in de zee verzachten de tannines en de zuren, terwijl het authentieke aromatische profiel van elke wijn behouden blijft. Coral Wine zijn niet alleen extreem "good looking", maar zijn ook heerlijk van smaak. Ideaal als kerst- en relatiegeschenk, om een vriend cadeau te doen of gewoon voor jezelf!

WIJNMAKER

Erdevik, Kroatië

DRUIVEN

Sauvignon Blanc, houtgerijpt

VINIFICATIE

Na ongeveer 1 jaar in de barriques en nog eens 1 jaar in grote eikenhouten vaten te hebben gerijpt, wordt deze wijn gebotteld en daarna 12 maanden op de zeebodem gelegd, 20 meter onder de oppervlakte van de Adriatische zee.

KLEUR

Wit

CULINAIR

Bruschetta met tapenades, belegen kazen e.d.

NB. Op deze wijn zit een levertijd van ongeveer 5 dagen!


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

SKU
6495
EAN
 
Merk
 
culinaire begeleiding
Charcuterie
desserts met chocolade
Grilgerechten
Harde belegen kaas
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Sauvignon Blanc
gelegenheid
Afscheid
Baanpromotie
Dank je wel
Diner
Feest
Geboorte
Jubileum
Kerst
Pensioen
Verjaardag
land van herkomst
Kroatië
smaakprofiel
Wit, krachtig en gastronomisch
wijn
Wit
wijnhuis
Erdevik