6495 Coral Wine, Veralda Istriana Refosk

Coral Wine, Veralda Istriana Refosk

€ 79,94
Excl. btw: € 66,07

Beschrijving Coral Wine, Veralda Istriana Refosk

Coral Wine Veralda Istriana Refosk

Coral Wine Veralda Istriana Refosk, ofwel "Koraal-wijn, zeewijn of onderwaterwijn", een unieke wijn uit de Adriatische zee

Laatste flessen!

Het Coral Wine project in de Adriatische Zee is de eerste en enige onderwater-wijnkelder gespecialiseerd in het rijpen van wijnen onder water. Maar niet alleen de wijn wordt anders, ook het uiterlijk van de flessen. Door de afzetting van koraal op de fles krijg je iets unieks. Heerlijk om te drinken en origineel om cadeau te geven!

Een onderwater-wijn-makerij als testproject

Het project is gestart in 2013 om wijn te verfijnen voor de kust van het eiland Pag in Kroatië. In samenwerking met verschillende producenten uit meerdere landen in Europa werden er in 2020 al 10.000 flessen gerijpt in zee.

Duurzaam en milieuvriendelijk

De wijnen worden in speciale kooien vastgezet en vervolgens op een diepte tussen de 25 en 45 meter op de zeebodem gelegd. Omdat het een kustboerderij is waar mosselen en oesters worden gekweekt, wordt de kwaliteit van het zeewater op de locatie van Coral Wine wekelijks gecontroleerd door de Kroatische regering, waardoor een veilige omgeving, duurzame oogst en milieuvriendelijke productie worden gegarandeerd.

Unieke fles als kunstvorm

De zeestroming, de druk en de temperatuur onder water komen allemaal ten goede aan het rijpingsproces. De kleine koralen, algen en andere zeeorganismen blijven aan de flessen kleven, waardoor elke fles een unieke kunstvorm wordt. De wijnen rijpen in deze omstandigheden gedurende 250 tot 700 dagen, afhankelijk van het soort wijn en de kenmerken die men voor elke wijn wil bereiken. De onderwateromstandigheden voor wijnrijping in de zee verzachten de tannines en de zuren, terwijl het authentieke aromatische profiel van elke wijn behouden blijft. Coral Wine zijn niet alleen extreem "good looking", maar zijn ook heerlijk van smaak. Ideaal als kerst- en relatiegeschenk, om een vriend cadeau te doen of gewoon voor jezelf!

WIJNMAKER

Veralda, Kroatië (Istrië)

DRUIVEN

Refosk(o)

VINIFICATIE

Verkregen uit biologisch geteelde Refosk(o). Maceratie van bessen van 4 weken, na malolactische gisting wordt sap  minimaal 12 maanden gerijpt in nieuwe- en gedeeltelijk in neutrale eiken vaten van 225L. Na 12 maanden gaat het in de beste blend met een deel van de wijn dat is gerijpt op het gistsediment in roestvrij staal, dat geen malolactische gisting heeft ondergaan waardoor een volle warme body met een gemiddelde hoge frisheid, maar ook de persistentie van smaak in balans blijft.

KLEUR

Intens rood met paarse schakering

NEUS

Noten van rijpe kersen, donkere chocolade en kruidige, dropachtige tonen. Verder rode peper en tabak.

SMAAK

Complex, ronde en mede door het hoge alcoholpercentage van 15,5% 'warmbloedige' wijn die fluweelzacht beklijft en een rijke smaak geeft.

NB. Op deze wijn zit een levertijd van ongeveer 5 dagen!

REVIEWS

De niet op de zeebodem gerijpte Refosko van Veralda (dezelfde wijn) heeft een Platinum vermelding in Decanter met 95/100.


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

biologisch
Biologisch
coral wine
Coral Wine
culinaire begeleiding
Apéro / Aperitief
Charcuterie
desserts met chocolade
Grilgerechten
Harde belegen kaas
rood vlees, rund, lam en wild
Tapa's / Pinchos en anti pasta
Vegetarisch
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Malvasia
Sauvignon Blanc
gelegenheid
Afscheid
Aperitief / apéro
Baanpromotie
Dank je wel
Diner
Feest
Feestdag
Geboorte
Huwelijk / samenleving / aanzoek
Jubileum
Kerst
Moederdag
Pasen
Pensioen
Secretaressedag
Sinterklaas en/of Kerstcadeau
Vaderdag
Verjaardag
land van herkomst
Kroatië
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel
Wit, krachtig en gastronomisch
streek van herkomst
Istrië
wijn
Rood
Wit
wijnhuis
Coral Wine
Erdevik Winery
Veralda