Coral Wine Xtriana Veralda Malvazija Dorata 2019
Coral Wine Xtriana Veralda Malvazija, ofwel "Koraal-wijn en onderwaterwijn", een unieke wijn uit de Adriatische zee
Beperkte voorraad, informeer eerst svp!
Het Coral Wine project in de Adriatische Zee is de eerste en enige onderwater-wijnkelder gespecialiseerd in het rijpen van wijnen onder water. Maar niet alleen de wijn wordt anders, ook het uiterlijk van de flessen. Door de afzetting van koraal op de fles krijg je iets unieks. Heerlijk om te drinken en origineel om cadeau te geven!
Een onderwater-wijn-makerij als testproject
Het project is gestart in 2013 om wijn te verfijnen voor de kust van het eiland Pag in Kroatië. In samenwerking met verschillende producenten uit meerdere landen in Europa werden er in 2020 al 10.000 flessen gerijpt in zee.
Duurzaam en milieuvriendelijk
De wijnen worden in speciale kooien vastgezet en vervolgens op een diepte tussen de 25 en 45 meter op de zeebodem gelegd. Omdat het een kustboerderij is waar mosselen en oesters worden gekweekt, wordt de kwaliteit van het zeewater op de locatie van Coral Wine wekelijks gecontroleerd door de Kroatische regering, waardoor een veilige omgeving, duurzame oogst en milieuvriendelijke productie worden gegarandeerd.
Unieke fles als kunstvorm
De zeestroming, de druk en de temperatuur onder water komen allemaal ten goede aan het rijpingsproces. De kleine koralen, algen en andere zeeorganismen blijven aan de flessen kleven, waardoor elke fles een unieke kunstvorm wordt. De wijnen rijpen in deze omstandigheden gedurende 250 tot 700 dagen, afhankelijk van het soort wijn en de kenmerken die men voor elke wijn wil bereiken. De onderwateromstandigheden voor wijnrijping in de zee verzachten de tannines en de zuren, terwijl het authentieke aromatische profiel van elke wijn behouden blijft. Coral Wine zijn niet alleen extreem "good looking", maar zijn ook heerlijk van smaak. Ideaal als kerst- en relatiegeschenk, om een vriend cadeau te doen of gewoon voor jezelf!
WIJNMAKER
Xtriana Veralda, Kroatië
DRUIVEN
Malvazija Istriana, (Istrische Malvasia)
VINIFICATIE
Verkregen uit biologisch geteelde Istrische Malvasia. Maceratie van bessen van 4 weken, na malolactische gisting wordt sap gerijpt in nieuwe- en gedeeltelijk in neutrale eiken vaten van 225L. Na 12 maanden gaat het in de beste blend met een deel van de wijn dat is gerijpt op het gistsediment in roestvrij staal, dat geen malolactische gisting heeft ondergaan waardoor een volle warme body met een gemiddelde hoge frisheid, maar ook de persistentie van smaak in balans blijft.
KLEUR
Goudgele kleur met amberkleurige reflecties, dicht. Volle wijn, uiterst complex, zacht en rond.
NEUS
De neus drukt aroma's uit van gedroogd fruit (abrikozen, amandelen) met uitgesproken tonen van karamel, honing en specerijen zoals kaneel en koriander, kurkuma en kaneel.
NB. Op deze wijn zit een levertijd van ongeveer 5 dagen!