Château Godeau 2019/20 St. Emilion Grand Cru AOC
Omgeven door grootheden als Troplong Mondot, la Mondotte en Tertre Roteboeuf, is ook Château Godeau geen simpel Bordeauxtje. Maar in ieder geval veel bereikbaarder. Stiekem (bijna) net zo goed.
Op aanvraag! Zeer beperkt leverbaar
WIJNMAKER
Château Godeau
BODEM
Château Godeau wordt omringd door een aantal heel grote namen: la Mondotte, Troplong Mondot en Tertre Roteboeuf. Sinds 2012 zwaait de familie Florisoone er de scepter. Kleirijke bodem rijk aan kalk.
VINIFICATIE
De handmatige oogst vergist in kleine INOX-cuves; daarna start de malolactische vergisting op barriques. Rijping gedurende 12 maanden eveneens op barriques. De gehele vinificatie staat onder 'toezicht' van top-oenoloog Stéphane Derénoncourt. De totale productie bedraagt zo'n 30.000 flessen.
DRUIVEN
95% Merlot en 5% Cabernet-Franc
KLEUR
De zwart-paarse spiegel. Optimale kleurconcentratie/extractie – rijker bestaat niet.
NEUS
Krachtige, vineuze expressie met een knap gedoseerde, “zoete” houtinvoed zonder enig excès en helemaal op Grand-Cru-Classé-niveau. Roostertonen, chocolade, zwarte vruchten (waaronder zwarte pruimen). Hechte en licht bedwelmende Pomerol-expressie met een ademende vitaliteit.
SMAAK
Formidabel royale aanzet van een prachtig gevulde materie met een fluwelen textuur – hecht en indrukwekkend opulent, maar wat een goede structuur! Het genereuze alcoholgehalte (de bron van warmte en zoetheid) zit prachtig verpakt en krijgt meer dan effectief tegenspel van de smaakvolle wijnzuren en de hoogwaardige tannines. Dit resulteert in een geweldig groot smaakoppervlak. En, heel bijzonder, de vlezige opulentie blijft vitaal en lenig-dynamisch en dat zorgt dan weer voor de voor grote wijnen, onmisbare spanning. De rijkdom vermoeit dus helemaal niet. Smaakrijke finale en een heel goede lengte.
CULINAIR
Uiteraard een grote dinerwijn met optimaal culinair potentieel: konijn, fazant, kalfsvlees. En uiteraard de 'lamproie' (lamprei) in een gereduceerde saus van rode wijn en volop prei.