6564 Château Godeau 2019 St. Emilion GC

Château Godeau 2019 St. Emilion GC

€ 32,50
Excl. btw: € 26,86

Beschrijving Château Godeau 2019 St. Emilion GC

Château Godeau 2019/20 St. Emilion Grand Cru AOC

Omgeven door grootheden als Troplong Mondot, la Mondotte en Tertre Roteboeuf, is ook Château Godeau geen simpel Bordeauxtje. Maar in ieder geval veel bereikbaarder. Stiekem (bijna) net zo goed.

Op aanvraag! Zeer beperkt leverbaar

WIJNMAKER

Château Godeau

BODEM

Château Godeau wordt omringd door een aantal heel grote namen: la Mondotte, Troplong Mondot en Tertre Roteboeuf. Sinds 2012 zwaait de familie Florisoone er de scepter. Kleirijke bodem rijk aan kalk.

VINIFICATIE

De handmatige oogst vergist in kleine INOX-cuves; daarna start de malolactische vergisting op barriques. Rijping gedurende 12 maanden eveneens op barriques. De gehele vinificatie staat onder 'toezicht' van top-oenoloog Stéphane Derénoncourt. De totale productie bedraagt zo'n 30.000 flessen.

DRUIVEN

95% Merlot en 5% Cabernet-Franc

KLEUR

De zwart-paarse spiegel. Optimale kleurconcentratie/extractie – rijker bestaat niet.

NEUS

Krachtige, vineuze expressie met een knap gedoseerde, “zoete” houtinvoed zonder enig excès en helemaal op Grand-Cru-Classé-niveau. Roostertonen, chocolade, zwarte vruchten (waaronder zwarte pruimen). Hechte en licht bedwelmende Pomerol-expressie met een ademende vitaliteit.

SMAAK

Formidabel royale aanzet van een prachtig gevulde materie met een fluwelen textuur – hecht en indrukwekkend opulent, maar wat een goede structuur! Het genereuze alcoholgehalte (de bron van warmte en zoetheid) zit prachtig verpakt en krijgt meer dan effectief tegenspel van de smaakvolle wijnzuren en de hoogwaardige tannines. Dit resulteert in een geweldig groot smaakoppervlak. En, heel bijzonder, de vlezige opulentie blijft vitaal en lenig-dynamisch en dat zorgt dan weer voor de voor grote wijnen, onmisbare spanning. De rijkdom vermoeit dus helemaal niet. Smaakrijke finale en een heel goede lengte.

CULINAIR

Uiteraard een grote dinerwijn met optimaal culinair potentieel: konijn, fazant, kalfsvlees. En uiteraard de 'lamproie' (lamprei) in een gereduceerde saus van rode wijn en volop prei.


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
rood vlees, rund, lam en wild
druivenras
Cabernet Franc
Merlot
gelegenheid
Afscheid
Baanpromotie
Dank je wel
Diner
Geboorte
Jubileum
Kerst
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch met bewaarpotentieel
streek van herkomst
Bordeaux
wijn
Rood
wijnhuis
Chateau Godeau