6598 Clos de lAbbé Dubois Syrah

Clos de lAbbé Dubois Syrah

€ 9,75
Excl. btw: € 8,06

Beschrijving Clos de lAbbé Dubois Syrah

Clos de l'Abbé Dubois Syrah 2019

Clos de l'Abbé, Achter het 'opvallende' etiket zit een historisch verhaal, het 'menneke' was de Franse pater Dubois die 200 jaar geleden het domein startte. Een eerbetoon.

WIJNMAKER

Clos de l'Abbe Dubois

BODEM

De bodem bestaat uit kalkrijke klei met een toplaag van keien en stenen. Al sinds jaar en dag worden de wijngaarden van Clos l'Abbe Dubois behandeld volgens de zogenaamde lutte raisonnée. Een werkwijze die de biologische wijnbouw benadert en waarbij het aantal bestrijdingsmiddelen in de wijngaarden wordt gereduceerd tot een absoluut minimum. De wijngaarden liggen op een hoogte van 350 meter.

VINIFICATIE

Klassieke vinificatie. Schilinweking gedurende 10 dagen; daarna volgt de zachte persing en aansluitend start de vergisting.

DRUIVEN

100% Syrah

KLEUR

Intens paarse kleur; neigend naar zwart.

NEUS

Uiterst gesloten wanneer de wijn zich net in het glas bevindt. Contact met zuurstof is hier met klem aanbevolen. Niet verwonderlijk overigens bij een (jonge) mono-cépage Syrah. Na beluchting impressies van drop, laurier, zwarte bramen en kersenconfiture. Bijzonder te merken dat de wijn zich zo blijft ontwikkelen onder invloed van zuurstof. Decanteren is een must.

SMAAK

Pure, zelfs wat massieve eerste indruk in de mond. Maar eenmaal in de mond blijkt dat alleszins mee te vallen; de wijn heeft in de beste zin van het woord een wat ongepolijst karakter, maar dat geeft 'm juist een heel eigen gezicht. De smakelijke wijnzuren blijken de juiste tegenpool en houden het geheel rank. Krokante tannines die volop reliëf bieden.

CULINAIR

Dé wijn voor gure herfst- en winteravonden. Wild (ree) of een stoofgerecht op basis van de minder courante delen (nek, schouder) van het wildzwijn of een kwaliteitsvarken. Rode kool als bijgerecht kan de verbindende factor tussen wijn en gerecht zijn.

LAND

Frankrijk

STREEK

Ardèche

 

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op een werkdag voor 12 uur besteld is zelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

druivenras
Syrah / Shiraz
land van herkomst
Frankrijk
smaakprofiel
Rood, harmonieus en mondvullend
streek van herkomst
Ardeche
wijn
Rood
wijnhuis
Domaine du Belvezet