6613 La Spinetta, il nero di Casanova

La Spinetta, il nero di Casanova

€ 18,50
Excl. btw: € 15,29

Beschrijving La Spinetta, il nero di Casanova

La Spinetta, il nero di Casanova 2019, Toscana

Verfijnde maar ook zeer krachtige dinerwijn uit Toscane, o.a. bij optimaal gerijpt rundvlees zoals entrecote en T-bone. Liever geen vlees? Denk aan gesauteerde inktvis of op de huid gebakken, harde vis.Beperkte voorraad, email ons anders vooraf om teleurstelling te voorkomen!

WIJNMAKER

La Spinetta

BODEM

Kalkhoudende bodem met uit de oceaan afkomstige afzet. Nog jonge wijnstokken (8jaar) gelegen op 250 meter hoogte met een zuid georiënteerde ligging. Grote wijngaard: 45 ha. Totale productie 140.000 flessen. Rendement/ha: 23 hl = 3.000 flessen/ha.

VINIFICATIE

Handmatig geoogst vanaf 15 september. Gisting en inweking gedurende 9-10 dagen onder temperatuurscontrole in de roterende gisttanks waar ze in Piemonte het patent op hebben. Appelmelkzurengisting en rijping gedurende 9 maanden op Frans eikenhout (gemiddelde branding ofwel medium toasted). Daarna verblijft de wijn voor de botteling gedurende 2 maanden op roestvrij staal. De wijn wordt geklaard noch gefilterd.

DRUIVEN

100% Sangiovese

KLEUR

Fors geëvolueerde kleur (mahonie schakering door de rijping op barriques, maar ook door de tijd die inmiddels verstreken is.

NEUS

Fascinerende neus met volop ruimte voor zwarte vruchtentonen, de vacht van het paard, leer, tabak, cederhout en wat floraals. Zeer herkenbare Rivetti-signatuur. De wijn blijft verleiden om de neus in het glas te steken en dat blijft keer op keer de moeite waard, er is volop ontwikkeling in het glas.

SMAAK

Kloeke en overtuigende entree, maar de wijn is geenszins massief over overdonderend. Hier geen glad gepolijste Toscaan, maar juist een wat meer weerbarstig type. Heerlijk rulle tannines die verpakt zijn in een juiste, gebalanceerde dosis sap. De voor de Sangiovese-druif zo kenmerkende zuurgraad herkennen we ook hier goed, maar dankzij de vlezigheid en de vulling van de wijn, worden de zuren wat naar de achtergrond gedrukt.

CULINAIR

Verfijnde maar ook zeer krachtige diner- en eetwijn: optimaal gerijpt rundvlees (entrecote, T-bone lams-zadel en sappig kalfsvlees. Voor de niet vleeseters: gesauteerde inktvis, op de huid gebakken, harde vis. Oude, harde kaas van de koe.

LAND

Italië

STREEK

Toscana

 

 

Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

culinaire begeleiding
Charcuterie
Grilgerechten
Harde belegen kaas
rood vlees, rund, lam en wild
wit vlees, gevogelte, vis en pasta's
druivenras
Sangiovese / Prugnolo Gentile
duurzaam / sustainable
Duurzaam
land van herkomst
Italië
smaakprofiel
Rood, krachtig en gastronomisch
streek van herkomst
Toscane
wijn
Rood
wijnhuis
La Spinetta