6826 Château Lilian Ladouys 2017 Saint-Estèphe

Château Lilian Ladouys 2017 Saint-Estèphe

€ 32,75
Excl. btw: € 27,07

Beschrijving Château Lilian Ladouys 2017 Saint-Estèphe

Château Lilian Ladouys 2017 Saint-Estèphe AOC

Château Lilian Ladouys is een grote jongen voor nog relatief schappelijke prijs. Opvallend verfijnd boeket, rijpe bosvruchten met het zoete van de aardbei. Wordt alleen maar beter!

WIJNMAKER

Château Lilian Ladouys

BODEM

Het landgoed beslaat 47 hectare wijngaarden verspreid in een iets uiteenlopende wijze in de St Estèphe appellation. Men beschikt over meer dan 90 kavels en dan ook nog grotendeels in het zicht van Cos d'Estournel. Ongeveer tweederde van de wijngaard is gelegen op goed gedraineerde bodem. Rijk aan grof grind, met kiezelstenen tot 8 cm diepte. De overige wijngaarden zijn, met name St Estèphe, klei met een kalksteen ondergrond.

VINIFICATIE

Hier kan men spreken van een dubbele sortering, in de wijngaarden en nogmaals (rigoureus) voordat de druiven de kelder in gaan. Een gisting met inheemse sporen op temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten (32-33 graden C.). Lagering op eiken, waarvan 1/3 nieuw. Appelmelkzurengisting doet zich voor in deze eiken tonnen en daarna een lagering van 16 tot 18 maanden. Vervolgens wordt de wijn geklaard met eiwit en gefilterd alvorens de botteling.

DRUIVEN

Merlot, Cabernet-Sauvignon, Petit Verdot en Cabernet-Franc.

KLEUR

Krachtig en diep robijnrode kleur met de schakering zwart - iets ontwikkeling.

NEUS

Opvallend verfijnd boeket, rijpe bosvruchten-uitdrukking met het zoete van de aardbei. Een heerlijk frisheid ademend (mint en ceder).

SMAAK

Versmolten, subtiel zoete aanzet als bewijs van optimale rijpheid. Zijdezachte textuur met het tactiele effect van room. In de ontwikkeling komt het karakter van bodem en klimaat meer en meer tot uitdrukking. De structuur heeft een serieuze tannine-bouw als basis. Maar zonder rustieke elementen, dus alle ruimte voor verfijning op termijn.

 


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

druivenras
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Merlot
Petit Verdot
land van herkomst
Frankrijk
streek van herkomst
Bordeaux
wijn
Rood