7115 Domaine de Coussan, Rosé 2023

Domaine de Coussan, Rosé 2023

€ 12,50
Excl. btw: € 10,33

Beschrijving Domaine de Coussan, Rosé 2023

Domaine de Coussan, Rosé 2023, Languedoc-Rousillon

Helaas zo'n succes dat we even zonder voorraad zitten. Maar daat komt zsm verandering in!

Domaine de Coussan, wow! Waanzinnig lekkere rosé met fraaie lichte kleur! Onderscheidend ten opzichte van andere rosés door een heel miniem zilt effect.

Deze lichtroze rosé komt uit de zuid-Franse Languedoc-Roussillon, hemelsbreed gelegen tussen de steden Montpellier en Béziers in het departement Herault.

WIJNMAKER

Domaine de Coussan

BODEM

Domaine de Coussan is gelegen in het hart van de IGP Côtes de Thongue. De wijnstreek vormt als het ware een driehoek tussen de steden Faugères, Béziers en Pézenas. Kenmerkend voor de wijngaarden is o.a. de relatief lage ligging van de wijngaarden: het gros van de druivenstokken staat aangeplant op percelen op zo’n 50-100 meter boven zeeniveau. De bodem is er ontzettend divers. Van zand en kiezel, tot klei en van zachte zandsteen tot rotsformaties die 2 miljoen (!) jaar geleden zijn gevormd. Volop diversiteit in de wijngaarden dus.

DRUIVEN

60% Syrah en 40% Grenache

KLEUR

Prachtig bleek gekleurd; vrijwel niet van wit te onderscheiden wanneer de wijn eenmaal in een glas is geschonken.

NEUS

Dit blinkt uit in subtiliteit! Veel meer dan andere Languedoc-rosés die vaak toch een wat meer 'fruitdriven' karakter hebben. Delicaat dus en zelfs wat gekruid (dille, munt).

SMAAK

Delicaat en gracieus! Als kantwerk zo fijn. En onderscheidend ten opzichte van andere rosés door een heel miniem zilt effect en een schier eindeloze finale… Beendroog bovendien.

CULINAIR

Dergelijke wijnen hebben niet zo gek veel culinaire ondersteuning nodig. Wat eenvoudige hapjes maken het feest al snel compleet. Denk aan een rillette van makreel, brandade de morue of gevulde courgettebloemen.

 


Waarom kopen bij Persoonlijkwijnkado.nl

  Op werkdagen vóór 12 uur besteld is dezelfde dag verzonden
  Vanaf €99,99 gratis verzending in Nederland
  Binnen 14 dagen retourneren
  Onze klantenservice is 24x7 bereikbaar

druivenras
Grenache blanc
Syrah / Shiraz
gelegenheid
Aperitief / apéro
Diner
land van herkomst
Frankrijk
streek van herkomst
Languedoc-Roussillon
wijn
Rosé
wijnhuis
Domaine de Coussan